ELS MARATONIANS DE BARCELONA 2010 AFRONTEN LA PROVA AMB “LA CALOR I LA HUMITAT” COM A PRINCIPALS ENEMICS

0
436

Quatre dels sis esportistes espanyols que prendran part a la marató masculina del Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010, Nacho Cáceres, Rafa Iglesias, Chema Martínez i José Ríos, han valorat diferents aspectes de la seva preparació i de la prova a dues setmanes de la seva participació al campionat. Tots ells han destacat la duresa de la cursa per culpa de la calor i de la humitat de la ciutat i apunten que només els millor aclimatats a aquestes condicions seran els que lluitin per les medalles.|
NACHO CACERES (2h12:40) On estàs preparant aquests dies previs a Barcelona 2010? Has fet alguna cosa fora de l’habitual? Jo he fet tota la preparació a Barcelona ciutat, entre la carretera de les Aigües i pel parc de Collserola i el de Can Mercader. M’hagués agradat anar-me un mes a preparar-me a Sòria, però per circumstàncies personals no he pogut i m’he quedat a Barcelona tot el temps. He intentat entrenar el major número de cops possible a l’hora de la competició, tot i que ara ja ho estem evitant per culpa de la calor. Has pogut preparar-ho be o t’ha sorgit algun contratemps? El cert és que més o menys he pogut fer tot el que tenia planejat. El contratemps podria haver estat la calor o la humitat que ens ha impedit fer algun entrenament a tope, però suposo que també serà a conseqüència del cansament. Quin és el teu principal temor de cara a la cursa? La calor i la humitat, i això que visc aquí. Estic bastant preocupat, especialment per l’hora de la cursa ja que cursa, ja que crec que és molt tard. Com creus que es desenvoluparà la prova de la marató de Barcelona 2010? Quina creus que serà la clau? La prova es desenvoluparà en la seva major part de forma molt tàctica perquè la calor serà un condicionant molt gran. Serà una cursa d’eliminació perquè el pas de la mitja crec que serà molt lent. La calor i la humitat posaran a cadascú al seu lloc. Qui sigui més fort psicològicament i pugui adaptar-se a córrer en condicions extremes. Hi ha dies que a l’hora del començament de la competició ja estem a 30 graus i per molt que beguis no ho pots assimilar tot allò que ingereixes i pots quedar deshidratat.
RAFA IGLESIAS (2h10:44-2010)
On estàs preparant aquests dies previs a Barcelona 2010? Has fet alguna cosa fora de l’habitual? He estat 20 dies a Navacerrada concentrat en alçada. Des del passat divendres 16 estic al CAR de Sant Cugat intentant aclimatar-me a la calor i a la humitat, que crec que seran les claus de la competició. Ha estat la primera vegada a la meva vida que he fet una concentració en alçada, i ara mateix crec que ha estat un encert per preparar Barcelona 2010. Ara passo a latituds més baixes i estic amb molt bones sensacions. Pel que fa als entrenaments, doncs més o menys han estat iguals que els previs a les darreres maratons. Has pogut preparar-ho be o t’ha sorgit algun contratemps? La veritat és que fer la mínima al principi de la temporada m’ha vingut molt be. He treballat molt la base, he fet molt volum i molt gimnàs i això m’ha permès arribar molt fresc al temps de preparació pel campionat. La veritat és que ha estat tot un encert. Intentaré fer-ho el millor possible perquè crec que he fet una gran feina. Només he tingut les típiques molèsties de l’entrenament diari, però no he perdut ni un dia de preparació ni m’he parat a cap sèrie, i per tant la feina ha anat segons el planificat. Quin és el teu principal temor de cara a la cursa? No és del tot un temor perquè és igual per a tots, però ara mateix diria que la calor. Temor en sí, cap, tot i que després del que em va passar l’any passat al Campionat del Món de Berlín potser parlaria de patir una lesió al mig de la cursa provocada per algun fet puntual. Com creus que es desenvoluparà la prova de la marató de Barcelona 2010? Quina creus que serà la clau? Hi ha una cosa ben clara, i és que el handicap principal és la calor, a més de la humitat. A l’hora de la cursa, tots dos seran els principals protagonistes. Els darrers anys hi ha hagut gent que s’ha aventurat a llançar la cursa des d’un principi, però crec que els principals favorits s’estan controlant. Segons la meva opinió, serà una cursa de 12 quilòmetres a partir del quilòmetre 30. S’haurà d’arribar fresc al 30.000 per poder tenir opcions al final de fer un bon paper.
CHEMA MARTINEZ (2h11:11) On estàs preparant aquests dies previs a Barcelona 2010? Has fet alguna cosa fora de l’habitual? Estic entrenant entre Sierra Nevada i Salobreña (Granada). Porto gairebé un mes alternant aquests entrenaments entre els 2.320 metres i els 2.800 metres de Sierra Nevada amb el nivell del mar de Salobreña, on faig els entrenaments de qualitat sobre el asfalt. En total estaré 33 dies en alçada i la meva baixada coincidirà amb els 11-12 dies previs a la competició, que és el que acostumo a fer abans de les grans cites, i és el que tinc comprovat que em va millor per afrontar-les amb el millor rendiment. M’he centrat molt en el que vaig fer per Pequín i Berlín i he repetit la competició a la Copa d’Europa, com l’any passat. Ara el que desitjo és tornar a ser el primer europeu, igual que a Berlín. Has pogut preparar-ho be o t’ha sorgit algun contratemps? Fins aquest moment tot va sobre rodes i sobre el que havíem planejat. Totes les curses i els entrenaments estan sobre l’indicat, així que tot va perfecte. Quin és el teu principal temor de cara a la cursa? A dia d’avui no tinc cap temor. Vull aprofitar aquest any perquè es competeix a casa i perquè puc preparar la cita a tope amb unes condicions similars al lloc on es disputarà. Potser l’únic dolent pugui ser la meteorologia d’aquests dies a Barcelona, però jo no tinc por a res. Com creus que es desenvoluparà la prova de la marató de Barcelona 2010? Quina creus que serà la clau? La clau de la marató serà l’adaptació a la calor i a la humitat. Crec que serà una cursa no molt ràpida, ja que la calor i la humitat afectaran la marca final. Em sembla que tothom anirà amb molta prudència durant la prova.
JOSÉ RÍOS (2h10:36) On estàs preparant aquests dies previs a Barcelona 2010? Has fet alguna cosa fora de l’habitual? Ho estic preparant tot molt a prop de Barcelona, entre les pistes del CAR, a Mataró, a El Prat… Hem fet més o menys el mateix que a les darreres temporades. Has pogut preparar-ho be o t’ha sorgit algun contratemps? Continuo amb les molèsties de les dues operacions que em vaig fer l’any passat, una al peu i una altra al maluc. Per poder arribar bé al campionat he hagut d’infiltrar-me en diferents ocasions durant la temporada. Quin és el teu principal temor de cara a la cursa? Crec que el principal serà el calor, la humitat i l’horari de la competició que s’ha posat. Espero que no, però podria haver-hi més d’un ensurt per culpa de l’horari. Com creus que es desenvoluparà la prova de la marató de Barcelona 2010? Quina creus que serà la clau? Crec que serà una marató de descarts, com el que vam tenir al Mundial d’Osaka 2007. Personalment crec que no s’anirà ràpid perquè les circumstàncies no ho permetran i la meteorologia d’aquell dia farà que els atletes es vagin eliminant mica en mica. Qui no es deshidrati i qui no tingui problemes musculars quan arribin els moments clau serà qui tingui les opcions d’aconseguir la victòria. La calor i la humitat seran els principals rivals de tots.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.