BLANKA VLASIC DISPARA L’EXPECTACIÓ PEL MÍTING CIUTAT DE BARCELONA

0
2201

La croata, campiona del món d’alçada, debutarà a Montjuïc. Assegura que tindrà molta competència i que batre el rècord del món no és per a ella una obsessió
La notable presència de campions europeus és la nota més destacada de la inscripció del Míting Ciutat de Barcelona, que el pròxim divendres arriba a la seva edició número 16. La proximitat del Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010 i el desig de conèixer la instal—lació principal d’aquest esdeveniment ha provocat un fort interès dels atletes del vell continent per participar a la reunió barcelonina. A l’estrena de la nova pista blava de l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc destaquen, per sobre de tots, tres noms molt rellevants: Blanka Vlasic, Marta Domínguez i Dwain Chambers, tots ells campions del món.| Mentre que Chambers tindrà una cursa sense complicacions a la qual destaquen els noms del campió del món 2002, el caribeny Kim Collins, i de l’actual campió europeu, el portuguès Francis Obikwelu, el salt d’alçada que encapçala Vlasic és la veritable cirereta de la reunió. Al costat de la campiona del món, una dona que ha arribat a saltar 2,08 metres a la seva carrera i que aspira incansablement a millorar el rècord mundial de la búlgara Stefka Kostadinova (2,09) que d’aquí a poques setmanes farà 23 anys de la seva consecució, s’ha de mencionar a l’atleta d’Estats Units Chaunté Howard-Lowe, 2,05 aquest mateix estiu i la primera del rànquing mundial, a l’italiana Antonietta Di Martino i a l’espanyola Ruth Beitia. Vlasic, a la presentació del míting, ha agraït aquesta oportunitat “de conèixer la pista i competir al mateix escenari del Campionat d’Europa”. L’atleta croata ha destacat la “gran competència” que tindrà el pròxim divendres i ha tornat a insistir que no és una obsessió batre el rècord mundial: “Cada any vull saltar millor i trobar-me bé. El rècord mundial no és per a mi cap obsessió”. Al costat de Vlasic ha estat present a l’acte, que s’ha dut a terme a CaixaForum Barcelona, el velocista del Barça Ángel David Rodríguez, que ha manifestat que el seu objectiu per Barcelona 2010 és “barallarme per entrar a la final dels 100 metres o dels 200, per ara”. No ha volgut aclarir el dubte de si correrà una o totes dues distàncies ja que també pensa en ajudar al relleu de 4×100 metres. Xavier Bertolín, director de l’Àrea d’Acció Social de la Fundació “laCaixa”, Pere Alcober, president del Comitè Executiu de Barcelona 2010, i Luis Saladie, director de l’àrea tècnica, també han participat a la presentació, que ha acabat amb una visita a l’exposició que sober els valors de l’atletisme romandrà oberta a CaixaForum Barcelona per a tots els afeccionats, de forma gratuïta, fins el dia 8 d’agost. Bertolín ha destacat l’esforç i la il—lusió amb la que “laCaixa” col—labora sempre amb la ciutat, Alcober ha anunciat que el Míting Ciutat de Barcelona tornarà a celebrar-se el pròxim any i Saladie ha subratllat que l’emoció i valors propis de l’atletisme que són el “leit motiv” de l’exposició també quedaran patents a la nova edició del míting, a la qual s’estrenarà la nova pista blava de l’Estadi Olímpic de Montjuïc. Marta Domínguez, que a conseqüència d’un imprevist canvi de plans que l’ha obligat a viatjar a Eugene (segona als 3.000 obstacles de dissabte passat al Memorial Steve Prefontaine) ha modificat les seves previsions i correrà a Montjuïc una distància menys habitual en ella, els 1.500 metres, serà la gran estrella de la representació espanyola, que supera els 160 atletes dels prop de 300 participants. Per la campiona del món dels 3.000 obstacles serà un test interessant i ella mateixa haurà d’estar pendent del que passi a la seva prova, on s’anuncia a la russa Yuliya Zarudneva, subcampiona del món a Berlín i retirada per lesió a la cursa d’Eugene. En total hi haurà 50 països representats al míting, dels quals 27 són europeus, un fet que fa veure una idea de l’interès d’aquesta reunió entre els atletes d’elit amb possibilitats més endavant de tornar a la Ciutat Comtal per competir a Barcelona 2010. Periklis Iakovakis, campió continental de 400 tanques en títol i número u de l’atletisme grec del moment, és un altre dels cracks de la llista masculina. En aquesta prova també competirà el campió olímpic de 400 tanques a Atenes, el dominicà Félix Sánchez. L’altra estrella entre els homes és el llançador de martell hongarès Krisztian Pars, subcampió olímpic i un habitual de la línea dels 80 metres. Les proves femenines tenen un nivell general més elevat, des dels 100 metres, on s’estrenarà a Barcelona la bielorussa Alena Neumiarzhitskaya, que és la millor de l’any amb la seva marca de 11.05 de fa uns dies, fins els 100 tanques, on veurem córrer a dues de les màximes aspirants al títol al Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010, l’irlandesa Derval O´Rourke i la turca Nevin Yanit, que aquest estiu, amb 12.77, se ha convertit en una de las màximes esperances de l’atletisme turc per Barcelona 2010.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.