Sergi Sillvero i Hasna Bahom guanyen la Cursa 2010

0
510

Més de 400 atletes participen a l’onzena edició de la prova
XI Cursa Ciutat de Barberà.- L’onzena edició de la Cursa Ciutat de Barberà ha deparat dos nous guanyadors a la prova. En categoria masculina es presentava una lluita molt oberta des que es va saber de l’absència del barberenc Benito Ojeda, set vegades campió de la prova, per tenir un altra compromís atlètic. Així des dels primers metres, encara a la pista, el grup capdavanter es va estirar moltíssim. Al pas per la primera volta 6 atletes corrien en grup obrint la cursa. Encapçalava la prova el barberenc del J’arribu, David Guiamet, seguit per Sergi Silvero de la JAS, Jaume Domingo del California Sports, Oscar Rodríguez del CA Calella, Raul Crespo del Pratenc i Mohamed Kamal, l’atleta junior de la UA Barberà.
Resultats i Fotos
| Però el panorama va canviar ben aviat, només tornar a sortir de l’estadi per iniciar la segona volta al circuit urbà Silvero, Domingo i Crespo van accelerar el ritme i van trencar el grup. En aquest ordre van transcórrer els darrers quilòmetres de la prova i així van entrar novament a la pista d’atletisme. Silvero aconseguia la victòria amb un temps de 15’17’’, amb prou avantatge sobre Jaume Domingo, 15’23’’, com per poder gaudir de la primera posició en els darrers metres. El tercer esglaó del podi va ser per Raul Crespo, 15’31’’ que superava a David Guiamet, 4t; Oscar Rodríguez, 5è; Mohamed Kamal, 6è; Martín Martínez, 7è; Ricardo Mera, 8è; Steven McGregor, 9è, i Aleix Muñío, 10è. En l’apartat femení la lluita per la victòria també es presentava interessant, ja que entre les participants hi havia la campiona i subcampiona de l’edició del 2009, l’atleta manresana del FC Barcelona Txell Calduch i l’ucrainiana Inna Lebedeva. Però també com a principal favorita s’estrenava a la prova l’atleta marroquina de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Hasna Bahom. I finalment va ser ella la gran dominadora de la prova. Bahom va imposar un fort ritme des del començament i ja al pas de la primera volta anava molt destacada, amb 25 segons d’avantatge, al capdavant de la prova. El domini de Bahom va ser espectacular acabant la prova en el lloc 22 de la general amb un gran temps de 17’25’’. El segon lloc va ser pel Txell Calduch, que corria a la prova menys de dos mesos després de tenir el seu primer fill, Biel, qui la va acompanyar al podi, un fet que encara dóna més rellevància a la seva participació i al segon lloc amb 18’39’’. I la tercera posició al podi va ser per Alexia Castillo que completaria els 5km en 19’19’’. La barberenca de la JAS, Laura Gómez, va ser 4a, Lucia Caballero 5a i Núria Atalaya 6a. Entre els atletes destacats de la prova cal no oblidar l’àmplia participació del club organitzador, la UA Barberà, entre els quals van pujar als podis de les seves categories, Mohamed Kamal, Daniel Rivero i Sonia Gallego, aconseguint a més el títol al millor equip femení. En l’apartat masculí la victòria per equips va ser pel California Sports. Després de la cursa de 5km es van celebrar altres dues curses infantils a l’interior de la pista amb un clar caire lúdic i educatiu que van aplegar gairebé un centenar més d’atletes. D’aquesta manera es tancava una gran matinal pel que fa a la qualitat dels primers classificats però també al gruix de la participació. A la cursa de 5km van arribar a meta 337 atletes, 259 homes i 78 dones. Això vol dir que tot i que van finalitzar la cursa 65 atletes menys que l’any passat el nombre de dones ha crescut en referència a les edicions anteriors. D’aquesta manera s’assoleix un dels objectius de l’organització que és la promoció de l’esport femení. A més, tot i la forta calor que ha marcat el desenvolupament de la prova, es confirmen les bones prestacions del circuit ja que 88 atletes van acabar per sota de 4’ el quilòmetre. Molts dels participants van acabar la matinal a les piscines del mateix Complex de Can Llobet ja que l’organització obsequiava amb una entrada gratuïta a tots els corredors, així com també amb una samarreta commemorativa de tirants. A més, es van sortejar entre els participants 115 regals cedits pels comerços col·laboradors i es va comptar durant tota la matinal amb la presència de Barni, mascota de l’Europa d’Atletisme, que també va repartir entrades pel míting internacional i va sortejar abonaments pel campionat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.