NÚRIA FERNÁNDEZ: “A BARCELONA 2010, EL QUE HAGI DE SER, SERÀ”

0
390

La líder mundial de l’any a la distància no olímpica dels 3.000 metres assegura sentir emoció al contemplar el rànquing mundial. La seva propera cita seran els 800 metres de Bergen
La dona que millor somriu de l’atletisme espanyol té motius per fer-ho ara. Després del Míting de Huelva ha pujat fins el primer lloc del rànquing mundial dels 3.000 metres i ara mira amb molta més serenitat el futur immediat. Núria Fernández és una de les mares de l’atletisme espanyol i a aquesta etapa cabdal a la seva carrera esportiva està disposada a fer alguna cosa gran perquè ho vegin els ulls radiants de Candela, la seva filla.| – Primer de tot felicitar-te per aquesta gran marca de Huelva (8:38.05) i de pas preguntar-te si podries imaginar-te una cursa així estant com estem a primers de juny… – Moltes gràcies. La veritat és que ha estat una cosa sorprenent. Al començament de la cursa anava amb el ganxo, com es diu, però em deia: has d’aguantar. Després em vaig anar animant, em vaig tornar a trobar bé i mica en mica vaig veure que em quedava tota sola. Crec que vaig fer la darrera volta amb 1:04, que no està gens malament. El públic em va ajudar molt ja no que va parar de cridar. Estic molt contenta, molt més del que sembla. – Fa unes setmanes ja ens havies dit que després de l’hivern d’entrenaments duríssims que portaves alguna cosa gran passaria… – Sí, quan vam parlar després de la Cursa dels Bombers ja et vaig dir que em vaig trobar molt bé. Jo a aquestes distàncies acostumava a fer marques dolentes i aquell dia vaig fer 32:59, que equival a 3:17 el quilòmetre, molt millor que qualsevol altre temps personal. La millora aeròbica després de l’hivern ha estat considerable. He fet molt de cros, moltíssims quilòmetres i hem treballat dur en tots els sentits. I ara ha arribat la pista i tot ha començat a encaixar. – Creies que faries a les primeres de canvi la millor marca mundial als 3.000 metres? – El meu entrenador (Manuel Pascua) em deia els dies anteriors que baixaria de 8:40, però ell sempre és molt optimista. Jo no ho veia factible. – Però quatre dies abans havies fet una altra gran marca al Campionat Iberoamericà: 4:05.71 als 1.500 metres… – Sí, és clar. Allà pensava que estaria bé amb 4:10, però com us comento em trobo molt bé després del treball dels mesos anteriors. I allà estava la portuguesa Jessica Augusto que em va obligar a córrer molt. Va fer 4:08 i és que està en una gran forma. En una setmana Jessica ha fet 31:19 al 10.000 metres, 8:46 al 3.000 i ara a Huelva l’ha trepitjat els talons a Marta Domínguez als 3.000 obstacles. És una corredora enorme. I si no hi ha llebres surt ella i tira de la resta. BARCELONA 2010 • Passeig Olímpic, 17 • 08038 Barcelona • Tel. +34 93 425 2010 • Fax. +34 93 423 4594 • info@bcn2010.org • www.bcn2010.org – Com has vist a Marta Domínguez al seu debut aquest any a la pista? – Molt bé. Ja pensava que baixaria dels 9:20. Marta mai no decep a ningú i això que ve d’un hivern ple de festes i d’homenatges. Vaig compartir habitació amb ella a Huelva i estava molt satisfeta. – Després de guanyar a Natalia Rodríguez, s’ha de parlar ara de Nuria Fernández com a favorita per aconseguir medalla a Barcelona 2010? – Si arribo al cent per cent puc lluitar per qualsevol cosa, però s’ha d’arribar a aquest nivell, sense cap complicació. A aquest esport i a aquestes alçades el mínim refredat et trenca els plans. Millor no pensar en això. – Però no em negaràs que alguns tindran tot el dret a pensar que totes dues podríeu compartir el podi a Montjuïc… – Per Natàlia, Huelva era la seva primera cursa. Com la resta de rivals, a Barcelona 2010 arribarà en plenitud. Però jo vull pensar en mi, que ja és bastant. I només puc dir que si arribo al cent per cent, el que hagi de ser, serà. – T’agrada disputar la final dels 1.500 metres el darrers dia del programa de competició? – Jo sempre he preferit competir al principi, però aquest any amb només sis dies de proves la veritat és que tant em fa. L’important és competir a casa. – I què se sent al veure el rànquing mundial 2010 i veure’t la primera de totes? – Per a mi és magnífic. Vol dir que he fet un bon paper, que he assimilat bé els entrenaments, que he tingut un molt bon hivern i que anem pel bon camí. I si em dius què se sent: una gran emoció. És molt emocionant. – Quin serà el teu programa de curses fins Barcelona 2010? – Com ja sabeu, jo acostumo a córrer poques proves. En això em semblo a Natalia. M’han demanat que vagi a Bergen per córrer els 800 metres al Campionat d’Europa per nacions perquè Mayte Martínez continua lesionada del tendó. I després tornaré a córrer els 800 al Míting de Madrid per fer després els dos 1.500 del Campionat d’Espanya d’Avilés. En un principi això és tot. Arribar al Campionat d’Europa en el millor estat de forma és prioritari.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.