CASADO: AQUEST ANY NO M’INTERESSA LAMARCA ABANS DE BARCELONA 2010

0
2093

El migfondista madrileny vol arribar al seu millor moment a Montjuïc, ple de frescor, i per això aquest estiu correrà molt poques carreres abans del Campionat
Poc s’ha vist aquest any a Arturo Casado, un dels grans del migfons espanyol que afronta una temporada decisiva després de canvis estratègics a la seva carrera esportiva que ha realitzat d’acord amb el seu entrenador, Arturo Martín. Es va oblidar de Doha a l’hivern per pensar en exclusiva en Barcelona. El Campionat d’Europa d’aquest estiu és el seu únic objectiu de la temporada. I ara, als seus 27 anys, va a per totes.| Ara si t’estem veient a diferents milles urbanes, com la de Cornellà (2n) o la encara més recent de Cantàbria, la de la Villa de Cayón (3r), però la veritat és que al 2010 t’has prodigat poc amb excepció de la temporada de cross… -Sí, he canviat d’estratègia amb l’objectiu d’arribar el més fresc possible a Barcelona 2010. I crec que ho estic aconseguint. Parlem d’aquests canvis… -He estat carregant piles, com sòl dir-se. He fet més volum, més quilòmetres i no he competit gairebé, al menys a la pista. Vaig fer una carrera de 3.000 metres a pista coberta al 7:49, però res més. No m’interessava el Campionat del Món indoor d’aquest any. Ens decantem pel cros i estic molt satisfet, tot i que encara no estic fi. Em falta aquesta sisena marxa que arriba més endavant. Vas trobar a faltar aquest campionat de Doha, tu que erets un clàssic de l’alta competició? -Doncs en realitat, no. Portava cinc anys competint sense parar. He estat als deu campionats d’aquests cinc anys sense fallar ni un. I ara tocava saltar-se’l. La ment em demanava una aturada. Em van afectar els resultats dels Jocs Olímpics de Pequín i del Campionat del Món de Berlín, en els que no vaig poder accedir a la final. Al 2008 vaig fer les meves millors marques, 1:45.69 als 800 metres i 3:33.14 als 1.500, però després a la gran competició, res de res. I també em va afectar Torí. Crec que allà estava per guanyar el títol de campió europeu indoor i no vaig passar de la cinquena plaça. Penso que parar ha estat el millor. A Barcelona 2010 sabrem si aquest nou rumb és l’adequat. Tan de bo et surti bé i els resultats et reconforten de les darreres decepcions… -Gràcies. Jo crec que no ens hem equivocat. Noto molta més frescor en aquests moments i això que encara no hem començat a córrer a pista. La veritat és que tinc moltes ganes de començar a competir. I per quan el debut? -A Huelva el 9 de juny. Després ja veurem: si hi ha Copa d’Europa de nacions a Bergen o altres objectius. Jo vull fer un 800, potser a Madrid, però molt poc més ja que a més tindrem el Campionat d’Espanya. Aquest any també en aquest cas és diferent la planificació doncs arribaré a Barcelona 2010 amb molt poques carreres. Abans erets dels que més competien… -Doncs sí. Però aquest any no m’interessa la marca abans del Campionat d’Europa, sinó després. Ara segueixo encara gaudint d’aquest mes de maig en aquest tipus de carreres urbanes, però sense pensar en objectius immediats. És un altre concepte. Com has rebut la noticia de que el teu company Manuel Olmedo es centrarà aquesta temporada als 1.500 metres? -Normal. Amb Olmedo millorarà el nivell mig, però ja estem acostumats. Aquesta prova sempre és la més dura. Fora d’Espanya del que hi ha notícies preocupants és del francès Mehdi Baala, que sembla ser que està lesionat i no començarà a competir fins a finals de juny… -Bé, l’any passat li va succeir el mateix i després va fer una temporada gran amb una marca fantàstica (3:30.96) a Montecarlo. Segur que Baala estarà a punt a Montjuïc. Els 1.500 metres de Barcelona 2010 serà un duel entre Baala i vosaltres, els espanyols? -Això sembla a priori, però hi ha molta més gent. A vegades les coses es generalitzen sense sentit. Segur que hi haurà més atletes en lliça, encara que lògicament aquests que cites són els que tenen més experiència internacional. Jo vull estar en aquesta lluita. El meu objectiu aquest any és guanyar el títol de campió d’Europa de 1.500 metres. Vaig ser quart a Göteborg fa quatre anys i ara vaig a pel títol, encara que dir això sempre pot sonar a pretensiós. Se‘t dóna bé córrer a Barcelona? -La ciutat m’encanta. És un magnífic lloc per aquest Campionat. És un lloc especial. A mi sempre m’ha agradat molt córrer a Montjuïc, encara que les vegades que he competit a Espanya sempre m’he quedat a les portes del podi. A Madrid i València? -Exacte. Porto dues quartes posicions. Al Campionat d’Europa de pista coberta de 2005, a Madrid, vaig ser quart a quatre centèsimes de Reyes Estévez i al Campionat del Món de València de fa dos anys vaig tornar a ser quart a sis centèsimes de Juan Carlos Higuero, que va guanyar la medalla de bronze. Per això aquest any espero amb impaciència aquest Campionat d’Europa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.