Récord d’inscripcions a l’Escanyabocs 2010

0
2589

La Seu d’Urgell serà escenari de la prova esportiva popular Escanyabocs, els propers 22 i 23 de maig a la Seu d’Urgell on participaran, entre les 614 persones, la fondista olímpica Laura Orgué i el campió de curses de muntanya Òscar Roig.
Les inscripcions es poden fer presencialment fins a 30 minuts abans de cada prova.
En el moment de tancar les inscripcions per internet el dijous al migdia es compta amb 614 inscripcions i 935 participacions a l’edició d’aquest any de l’Escanyabocs. | Les participacions són més altes ja que cada inscrit pot apuntar-se a més d’una activitat i aquesta xifra pot augmentar ja que les inscripcions es poden fer presencialment fins a 30 minuts abans de cada competició. Les proves són el triraid, el vertical Quiri, l’orientació nocturna, la pedalada i la marxa nòrdica. Aquest any es comptarà un cop més amb la fondista olímpica Laura Orgué i amb Òscar Roig, campió de diverses Gore-Tex Series i altres competicions per muntanya. L’Escanyabocs és una prova esportiva popular que té lloc a la Seu d’Urgell i al magnífic entorn natural de la comarca de l’Alt Urgell. Es celebrarà els propers dies 22 i 23 de maig i comptarà amb diverses proves vinculades directament amb la muntanya i la Seu d’Urgell. Té un caràcter molt popular i va dirigida a un públic esportiu molt ampli. Cadascuna de les proves de l’Escanyabocs estan organitzades per grups esportius locals on si vinculen fins a 150 voluntaris encarregats de vetllar per la seguretat i el bon desenvolupament de la prova. Per altra banda, el suport principal de la prova ve de part de l\’Ajuntament de la Seu d\’Urgell i de la marca Grifone, que obsequiarà als primers 600 inscrits amb una samarreta tècnica. L’últim dia de l’escanyabocs hi haurà un dinar ple de sortejos, entre els quals el Club Parapent Pirenaic d\’Organyà regala dos vols biplaça entre tots els participants al Grifone Challenge – Escanyabocs \’10. Festival de Cinema El divendres 21 de maig, dins el programa del Grifone Challenge- Escanyabocs ’10, es farà una projecció pública i gruita de les pel·lícules guanyadores del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló 2009. Serà a les 21:30h a la Sala Sant Domènec (Plaça dels Oms). Les pel·lícules premiades i que es podran veure són: · EXPEDITION MANASLU. De Carsteen Maaz, Alemanya 30\’ i Premi al Millor Film de Muntanya 2009 · THE SHARP END. De Peter Mortimer i Nicholas Rosen, EUA 60\’ i Premi al Millor Film d\’Esports de Muntanya 2009. A banda de les projeccions, també s\’ha organitzat un concurs de fotografia al voltant del Grifone Challenge – Escanyabocs \’10. Hi ha dues modalitats, una destinada als participants i l\’altra destinada al públic en general. On aparcar i zones d’avituallament Per a les zones d\’aparcament es recomana utilitzar l\’aparcament de Dr. Peiró (al Camí Ral de Cerdanya, al costat del Parador) que es troba a 5 minuts del Parc del Segre i també, especialment per a diumenge al matí, l\’esplanada de davant de la caserna de Bombers, a 5 minuts en bici del Parc del Segre. No es podrà aparcar en el Parc del Segre i es recomana utilitzar aquests espais per tal de facilitar la sortida i arribada de les proves, especialment la Pedalada. Els avituallaments estaran centralitzats al Parc del Segre, que serà el centre neuràlgic de la prova. Allà hi haurà l\’oficina d\’informació i, durant dissabte al matí, es podran recollir els dorsals de totes les proves. PROGRAMA ESCANYABOCS Dissabte 22 de maig – Triraid, El triraid consisteix en fer vàries disciplines de raid (caiacs, BTT i tir amb arc) per parelles. Guanyarà aquella parella que trobi el major nombre de fites amb el mínim temps possible. L’any passat van participar fins a 160 persones. Aquesta és una prova organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya. – Vertical Quiri. Cursa de quilòmetre vertical que consisteix en la pujada a peu a l’ermita de Sant Quiri des del poble de Noves de Segre. Una cursa de 4,5 km. en la qual s’ha de superar un desnivell de 850 m. L’any passat van participar fins a 175 persones. Aquesta prova està organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca. – Cursa d’orientació. Es tracta d’una prova d’orientació nocturna que consisteix en què el corredor vagi recollint balises repartides per diferents punts dins d’un espai marcat. L’any passat es van reunir en aquesta prova fins a 90 persones. Organitzada pel Club Xinoxano Orientació. Diumenge 23 de maig – Pedalada en BTT. La pedalada consta de dos recorreguts, el llarg de 50 km i 1.520 m de desnivell i el curt de 27 Km i 562 m de desnivell. L’any passat en aquesta prova hi va haver una participació de fins a 200 persones. Aquesta prova està organitzada pel Tupedala CC. – Marxa nòrdica. Serà una prova que es desenvoluparà paral·lelament a la pedalada BTT i que consistirà en un recorregut no competitiu pels voltants de La Seu. Es cronometrarà el temps, però no hi haurà classificació oficial. L’any passat van participar fins a 50 persones. El club que l’organitza és el Club Esquí de Fons Urgellet Cerdanya (CEFUC). Més informació Es poden trobar les característiques de les diferents proves i les actualitzacions dels horaris, els recorreguts o els detalls de les activitats paral·leles a: www.grifonechallenge.com

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.