Psicologia de l’Esport per atletes

0
1575

Ningú dubta de la importància del factor psicològic en la competició. Tot atleta en algun moment ha deixat de confiar en si mateix, li ha pogut la pressió o s’ha espantat en veure el llistó un sol centímetre més amunt de la seva marca. D’altra banda, també s’ha crescut i ha tingut rendiments inesperats o ha viscut moments d’absoluta concentració en que tot sortia com una seda. La Psicologia de l’Esport estudia totes aquestes experiències i intenta afavorir el rendiment dels esportistes i el seu benestar.| Índex de la xerrada – Què és la Psicologia de l’Esport. – L’Entrenament Psicològic. – La importància dels objectius. – Planificació de les competicions. – Control de l’ansietat. – Les rutines precompetitives – Gestió de l’esforç i la motivació en la cursa. – Entrenament i sobreentrenament. – Els hàbits de vida. Ponent: Marta Ocaña Mariné és Llicenciada en Psicologia i Màster en Investigació en Psicologia Bàsica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat com a docent de Psicologia de l’Esport a la UAB i de Psicologia General a la UNED. Actualment, combina la seva feina com a Psicòloga Infantil amb la Psicologia de l’Esport i codirigeix la web d’informació sobre Psicologia www.actualpsico.com. La seva pasió a nivell esportiu és l’atletisme, disciplina en la que participa desde la infancia. Dirigida a: atletes professionals i aficionats, entrenadors i pares. Des de la secció d\’atletisme del Cerdanyola Club Hoquei s\’ha organitzat pel proper dia 21 de maig de 2010 a les 19:30 una xerrada/col.loqui sobre psicologia i esport. Preguem confirmació xavi.mimo@coac.net a tots els que volgueu assistir. La xerrada tindrà lloc a les oficines del club, carrer Santa Anna, s/n de Cerdanyola del Vallès. Si algú te alguna pregunta, inquietud o dubte que fer amb anterioritat, ens pot enviar la pregunta per mail i la ponent respondrà el dia de la xerrada.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.