XVII MILLA INTERNACIONAL CIUTAT DE CORNELLÀ GRAN PREMI DIPUTACIÓ DE BARCELONA

0
396

SERGIO SÁNCHEZ I NATÀLIA RODRÍGUEZ, LES ESTRELLES DE L’EDICIÓ D’AQUEST ANY
El lleonès del FC Barcelona és l’actual sotscampió del món en els 3.000 metres en pista cobrta, mentre que la tarragonina va aconseguir la medalla d’argent en el Mundial indorr 2010 en els 1.500 metres El madrileny Arturo Casado buscarà el seu tercer títol consecutiu en la prova cornellanenca, i la catalana Rosa Morató intentarà reeditar el primer lloc que va assolir l’any 2008| Dissabte 8 de maig Cornellà de Llobregat tornarà a ser l’escenari de la gran festa anual de l’atletisme, LA MILLA INTERNACIONAL CIUTAT DE CORNELLÀ-GP DIPUTACIÓ DE BARCELONA, que enguany arriba a la seva dissetena edició. Una de les manifestacions esportives amb més prestigi a nivell nacional com internacional, on s’aplegaran els atletes espanyols i estrangers més destacats del moment en el mig fons, que garanteixen un gran espectacle. Alhora, la milla cornellanenca combina a la perfecció la vessant més d’elit competitiva amb la de participació popular i per això és oberta a tothom. Aquest esdeveniment esportiu està organitzat pel Cornellà Atlètic i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’esponsorització de Caixa Penedès, a més d’altres empreses patrocinadores. Durant els darrers setze anys, els atletes espanyols i estrangers més destacats s’han donat cita a Cornellà de Llobregat fent de la ciutat una referència per a l’atletisme. Noms com Martín Fiz, Fermín Cacho, Reyes Estévez, Antonio Jiménez Pentinel, Iván Heshko, Maite Martínez, Núria Fernández, Marta Domínguez o Carla Sacramento han guanyat la prova. El lleonès del FC Barcelona, Sergio Sánchez, serà una de les grans etrelles que participaran en l’edició d’aquest any en la Milla Internacional. L’atleta es va proclamar aquest any a Doha sotscampió del món dels 3.000 metres en pista coberta. La resta de participants seran: Reyes Estévez (Cornellà de Llobregat, FC Barcelona), Jesús España (Madrid, Amigos Valdemoro), Arturo Casado (Madrid, Adidas), Manuel Olmedo (Sevilla, FC Barcelona), José Luis Blanco (Lloret de Mar, La Sansi), Álvaro Fernández (Nerja, Cueva de Nerja), Víctor Montaner (Igualada, FC Barcelona) i Felipe Carnicer (Osca, At. Intec-Zoiti). A la prova internacional femenina la tarragonina Natàlia Rodríguez (Tarragona, CG Tarragona), actual sotscampiona del món en pista coberta dels 1.500 metres, és una de les grans favorites per guanyar l’edició d’aquest any. Les seves rivals seran: Rosa Morató (Navarcles, Valencia Terra i Mar), Isabel Macías (Saragossa, Puerto Alicante), Jacqueline Martín (Barcelona, FC Barcelona), Gema Barrachina (Alacant, Valencia Terra i Mar), Eva Arias (Barcelona, Valencia Terra i Mar), Miriam Ortiz (Barcelona, ISS L’Hospitalet), Lídia Rodríguez (Sabadell, ISS L’Hospitalet), Esther Guerrero (Banyoles, FC Barcelona) i Ana María Chico (Barcelona, ISS L’Hospitalet). Reconeixement federatiu Per sisè any consecutiu, la prova ha estat reconeguda i distingida per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme com la millor Milla de totes que s’organitzen a l’Estat. La puntuació es realitza basant-se en diferents paràmetres com la capacitat organitzativa, l’antiguitat de la prova, el nombre d’atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes participants segons les posicions en els rànquings. Una cursa popular La XVII Milla Internacional Ciutat de Cornellà es dividirà en vuit categories diferents –masculina i femenina a més de la de transplantats i invidents (se celebra per tercer any consecutiu). L’organització, que té previst la participació de més de 900 atletes, vol que la prova no sigui només competitiva amb les dues proves internacionals sinó alhora tingui un valor popular i de participació de la ciutadania, i per això està oberta a tothom. La distància establerta serà diferent en funció de l’edat dels participants. Les infantils femenines seran les qui obriran la Milla a les 17.00 h fins arribar a les 18.05 h, on es disputarà la Milla Internacional tant femenina com masculina (serà transmès pel Canal 33). La categoria absolut masculí tancarà a les 20.25 h l’edició d’aquest any. L’escenari i rècords L’escenari-circuit de la XVII Milla Inter¬na¬cional –homologat i certificat pel Col·legi de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme- tornarà a ser a l\’avinguda de la República Argentina. Un lloc ideal perquè es puguin aconseguir excel·lents marques en totes les categories i poder batre el rècord de la prova internacional. Cal recordar que Reyes Estévez és l’actual posseïdor del millor registre en les setze edicions que s’han celebrat amb un temps de 4’07’’ (2002), mentre que en categoria femenina l’actual rècord el va aconseguir Núria Fernández, també l’any 2002, amb un registre de 4’44’’. La Milla col·labora amb la promoció de l’Europeu d’atletisme Barcelona 2010 El comité organitzador Barcelona 2010 estarà present a la Milla Internacional de Cornellà amb una carpa promocional on es distribuirà informació del campionat i on es podrà jugar a “Què saps de Barcelona 2010”. Al final de la jornada, entre els participants es sortejarà dos abonaments de tres dies per presenciar el Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2’010. També comptarem amb la presència de Barni, la mascota dels campionats, que estarà tant en la sortida com a l’arribada, així com en el lliurament dels premis. Web i facebook La prova atlètica torna a tenir una web pròpia (www.lamilladecornella.cat). En el portal hi ha una àmplia informació de la prova atlètica: formulari d’inscripció, el Racó de l’Atleta (pla d’entrenament, nutrició, equipament, lesions, etc), àlbum de fotos, la milla TV (es podran veure totes les curses al poc temps de la seva finalització), el Joc de la Milla (un joc d’entreteniment), resultats, patrocinadors, notes de premsa i descàrregues (fons de pantalla, el tríptic, pòster, etc). Una excel·lent eina per tots aquells que vulguin estar al dia de la prova més important del calendari nacional. A més, enguany s’estrena el facebook de la milla per participar-hi en aquesta xarxa social. Inscripcions Ja es poden formalitzar les inscripcions en les diferents categories. Els punts d’inscripcions són els següents: Cornellà Atlètic (Estadi Municipal), J’Arribu (Marcelino Menéndez Pelayo, 2) i al departament d’Esports de l’Ajuntament de Cornellà (tel. 933775454). Les inscripcions es podran fer per internet (www.lamilladecornella.cat). El cost simbòlic serà d’1 € per a nens fins a la categoria cadet (2 € fora de termini) i 5 € per la resta de categories (10 € fora de termini). S’admeten inscripcions el mateix dia fins a 30 minuts abans de la prova. Es obligatori portar equipació esportiva i acreditar l’edat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.