CARLES CASTILLEJO JA TÉ LES SEVES ENTRADES PER BARCELONA 2010

0
417

L’atleta de Viladecans trepitja per primera vegada la pista de l’Estadi Olímpic de Montjuïc, on el dia 27 de juliol té una cita amb la final dels 10.000 metres
Carles Castillejo ha visitat avui l’Estadi Olímpic de Montjuïc en una aturada a la seva preparació de cara a la temporada que acaba de començar. Castillejo ha de ser un dels integrants de l’equip espanyol que participi al Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010. De moment té la marca mínima dels 5.000 i els 10.000 metres, però la seva intenció és concentrar-se en aquesta última distància. | “Estic una mica refredat aquests dies, però no és res alarmant. Demà espero poder córrer a la Milla de Cornellà, ja que al nostre pla de treball estan previstes aquest tipus de carreres urbanes, encara que siguin tan curtes, al mes de maig. La meva primera prova a pista serà a finals de mes”, explica Castillejo, que ja té comprades les entrades per assistir al Campionat des de fa mesos: “Tinc un abonament per la meva dona, que és una bona aficionada, i prop de 20 entrades a la grada Javier García Chico, a la corba Sud. En total, dues fileres senceres per amics i familiars”. Molt satisfet amb la temporada hivernal, “excepte pel Campionat d’Espanya de cros” com immediatament apunta, l’atleta de Viladecans entra ara en sis setmanes que considera claus per la duresa de l’entrenament. “És el moment d’anar començant a fer més qualitat, més feina de velocitat”, indica. Al seu cap només hi ha un objectiu al 2010, el Campionat d’Europa, i vol arribar al moment millor de forma. “Correré un 1.500 o un 3.000 en primer lloc i després ja una prova molt seriosa, els 5.000 metres del Míting de Huelva, on sempre es va molt de pressa”, diu el deixeble de Juan Ramón Muñoz, que té a les seves dues distàncies unes excel—lents marques: 13:11.50 i 27:38.80. De cara a Barcelona 2010 no li preocupa el que el Campionat sigui tan d’hora, a finals de juliol, i menys encara la resto de participants: “Jo m’he de preocupar de mi mateix”. Als seus 31 anys, el fondista pensa ja en el futur i anuncia que a la primavera de 2011 farà el seu debut en marató. “No tinc més referència que quan l’any passat vaig ajudar a Nacho Cáceres a Rotterdam i vaig estar amb ell fins el quilòmetre 27. Vam passar la meitat de la marató en 1:05.27 i em vaig trobar molt bé. Crec que l’any que ve és el moment per donar el salt, encara que després a l’estiu seguiré corrent a pista”, explica convençut que per aconseguir alguna cosa davant als africans als Jocs Olímpics de Londres, el seu gran objectiu, “s’haurà de córrer a marató”. Si el català pren part a Londres 2012 en aquesta distància haurà cobert un curiós cicle, ja que va ser olímpic a Atenes als 5000, va disputar els 10.000 de Pequín i pujaria a la marató al 2012.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.