JESSICA AUGUSTO: “A BARCELONA 2010 CORRERÉ 5.000 I 10.000 METRES”

0
2881

L’atleta portuguesa s’oblida dels obstacles i intentarà doblar, com Sergio Sánchez. “D’aquí poc Portugal tornarà a ser una gran potència en fons”, assegura
A Jessica Augusto, la gran fondista portuguesa, li encanta córrer a Barcelona. El passat diumenge ho va poder tornar a comprovar en aconseguir una superba victòria a la Cursa Bombers 2010, registrant un gran crono de 32.08 als deu quilòmetres de la prova. L’antiga corredora d’obstacles, nascuda a França però portuguesa pels quatre costats, vol que l’enamorament que viu amb Barcelona es mantingui fins al Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010, on anuncia que vol fer dues proves: els 5.000 i els 10.000 metres, un fet que evoca a Sergio Sánchez,l’emergent fondista espanyol.| Com canvies de carrera en aquest moment de la teva vida esportiva? Crec que tinc més possibilitats a les dues proves de fons. Els 3.000 metres se’m queden una mica curts. Aquest hivern que treballo molt i he fet molts quilòmetres. Em veig capacitada en pujar a les distàncies majors. Acostumo a recuperar-me bé de les carreres i em sembla que el programa de proves em permetrà doblar. Seran tres carreres en cinc dies, la final dels 10.000 el dia 28, les semifinals dels 5.000 el 30 i la final d’aquesta prova el dia de la clausura del Campionat. Es pot fer. M’imagino que el teu hivern, un magnífic hivern en que inclús vas ser la millor atleta europea al Campionat del Món de cros, és el que t’haurà convençut per donar aquest salt… No només aquesta carrera. Tot m’ha anat molt bé. I la preparació actual està sent molt bona. Estic molt satisfeta. Ara em falten encara dues carreres més de ruta i després començaré a competir a pista. Faré quatre o cinc carreres. El primer test seriós serà a Ostrava a finals de maig a una carrera de 10.00 metres. Així doncs, els obstacles estan oblidats del tot? Del tot no. Aquest estiu encara tinc pensat fer un parell de proves. La única diferència és que al gran campionat de l’any no disputaré aquesta especialitat. Te’n vas tu, Gulnara està embarassada… S’està quedant sola Marta Domínguez? Ella no necessita aquests detalls. Marta és la campiona del món i en aquests moments la millor als obstacles. Recordo fa dos anys haver-te vist córrer al Míting Ciutat de Barcelona i caure’t a la ria a una prova en la que va vèncer precisament Marta… Sí, em vaig descuidar i vaig caure. Mala sort. Però segueixo dient que Barcelona m’encanta i aquí corro molt bé. És una ciutat molt maca. A mi em va enamorar al 1992. Van ser els primers Jocs Olímpics que vaig veure, per televisió, i em vaig quedar molt impressionada. I també he competit diverses vegades a Montjuïc, una vegada a un trobada triangular. Recordo que va fer molta calor aquell dia. Et veurem més per aquí abans del Campionat d’Europa? A Barcelona no crec, però estaré molt a prop doncs la meva intenció és realitzar un “stage” de preparació amb altres fondistes portuguesos a Navacerrada. Ja ho vaig fer abans del darrer Campionat d’Europa de cros que es va disputar a Dublín i vaig acabar molt contenta, encara que em vaig quedar fora de les medalles ja que vaig quedar quarta. Seguiran sent les dones les que destaquin a l’equip de fons de Portugal? Doncs ara sembla que sí. Evora, Obikwelu, Rui Silva i algun altre destaquen en altres tipus de carreres, però ara les fondistes més conegudes són dones. És un equip jove amb l’excepció de Fernanda Ribeiro. D’aquí poc Portugal tornarà a ser una gran potència en fons.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.