PRESENTADA LA NOVA PISTA BLAVA DE L’ESTADI OLÍMPIC DE MONTJUÏC

0
2151

Jordi Hereu, Jaime Lissavetzky i Hansjörg Wirz presideixen l’acte d’inauguració de la nova pista de material sintètic. Els ambaixadors de B10, amb Fermín Cacho al capdavant, grans protagonistes Barcelona, 16 d’abril de 2010 La nova pista blava de l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc ha estat presentada avui a un acte presidit per l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que ha recordat que la instal·lació “és un reflex de la vocació, la ambició i la passió amb la que Barcelona viu l’esport”. Han assistit també el secretari d’Estat per l’Esport, Jaime Lissavetzky, i el president de l’Associació Europea d’Atletisme, Hansjörg Wirz.| La pista de la firma MONDO és un model Mondotrack FTX d’última generació que posseeix nou carrers i color blau amb les mitges llunes verdes. La instal·lació és, malgrat els colors, idèntica a la que hi ha a l’Estadi Olímpic de Pequín. Per les seves característiques tècniques, està considerada la pista més ràpida del món. Fermín Cacho, que a l’anterior pista vermella de Montjuïc va guanyar la medalla d’or dels 1.500 metres als Jocs Olímpics de 1992, Javier García Chico, bronze en perxa en aquesta mateixa competició, Carlos Castrejana, José Manuel Abascal, Valentí Massana, Abel Antón i Martín Fiz, tots ells ambaixadors de Barcelona 2010, també han estat presents a l’acte. Tots ells representaran al Campionat als actes que se celebraran demà dissabte i el diumenge per celebrar el començament del compte enrere. La instal·lació d’aquesta nova pista forma part del pla d’infraestructures del Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010, les obres del qual estan finalitzant aquestes setmanes i no només a l’Estadi Olímpic sinó a les dues instal·lacions d’escalfament, l’Estadi Pau Negre i el Joan Serrahima, i les dues d’entrenament, l’Estadi de la Mar Bella i el de Can Dragó. Mentre Wirz ha manifestat la seva satisfacció per l’important pas que es dóna amb aquesta inauguració “quan falten 100 dies per la inauguració del Campionat”, Lissavetzky ha recordat el que li succeeix que cada vegada que ve a Barcelona: “En aquesta ciutat sempre trobo alguna cosa nova i aquesta vegada ha tornat a succeir amb aquesta fantàstica pista”. El secretari d’Estat per l’Esport ha explicat que per l’atletisme aquest “és l’estadi” i ha insistit en que Barcelona segueix sent “una ciutat puntera europea i mundial oberta als grans projectes internacionals que la projecten i promocionen la seva imatge”. L’alcalde, molt satisfet per la gran assistència de destacats personalitats a l’acte, ha assegurat que “aquesta pista és una magnífica aporta de la ciutat i de l’atletisme”. “Estar en aquest estadi –ha afegit- és sempre un fet especial. Montjuïc és un gran símbol d’una ciutat que encara amb ambició i il·lusió els nous reptes esportius que s’ha proposat”. L’alcalde ha estat des del primer dia al costat de la organització i sempre s’ha interessat pels progressos del projecte. Abundant en aquests elogis a la ciutat, Lissavetzky, que ha insistit una vegada més en l’estret col—laboració entre les institucions que intervenen a la organització de Barcelona 2010, ha afirmat que aquest estadi “sap barrejar perfectament la tradició i el progrés”. “A Montjuïc –ha dit- sembla que sigui el temps el que s’acomoda a l’espai”. Tots els assistents a la presentació han expressat el seu desig de que a la nova pista quedin pròximament petjades de resultats extraordinaris. De les anteriors encara queda un rècord mundial vigent, el dels 400 tanques del nord-americà Kevin Young, campió olímpic al 92.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.