50 PAÏSOS 1.572 ATLETES, PRIMERS RÈCORDS DE BARCELONA 2010

0
410

Amb la inscripció d’Islàndia (10 atletes), la darrera en arribar, la xifra de països participants al Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010 assoleix el seu màxim, 50 països. Aquesta és la xifra de països membres de l’Associació Europea d’Atletisme (AEA) en aquests moments, així que tota l’Europa de l’atletisme hi serà present a l’esdeveniment.| El número d’atletes, xifra provisional doncs la inscripció definitiva es tancarà el dia 18 de juliol, puja a 1.572. Tant aquest número com el de països suposen, de moment de forma provisional, a un doble rècord a la història del Campionat. Els anteriors rècords es van fixar a l’edició de 2006, celebrada a Göteborg, on van prendre part 48 països i un total de 1.288 esportistes. Les tres delegacions més nombroses són les de Rússia (120), Alemanya (117) i Espanya (105). Amb un atleta, Mònaco és el país amb menys representació. La mitjana d’atletes per delegació es situa en 33. Després dels tres grans no surt ni Gran Bretanya, ni França, ni Itàlia, sinó que la quarta potència en número d’atletes provisionalment inscrits és Polònia, amb 92. Amb aquesta xifra de 105 inscrits –el número total ha augmentat en virtut de la inscripció dels dos equips de marató, prova que contempla la disputa, dins de la mateixa cursa, de la Copa d’Europa, amb el que cada país pot apuntar a un màxim de sis maratonians-, Espanya superarà totes les previsions i els registres d’anteriors campionats. Està previst que hi hagi participació espanyola a les 47 proves del programa oficial. Les dues curses de marató, que es disputaran en un circuit urbà pel centre de la ciutat, comptaran segons les estimacions inicials amb 54 atletes a la prova femenina (31 de juliol a les 10:05 del matí) i amb 69 a la masculina (1 d’agost a la mateixa hora). Seran les curses amb major participació. Al costat oposat es troben els 10.000 metres femenins, amb 17 atletes inscrites, i els 5.000 i 3.000 obstacles masculins, que compten amb 27 corredors. Les xifres de Barcelona 2010 auguren un Campionat del més alt nivell. A Doha, al Campionat del Món indoor de la propera setmana, i ja amb les xifres tancades i oficials, la participació serà de 630 atletes, 347 homes i 283 dones.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.