El marroquí Otmane Btaimi, guanyador d´una Mitja Marató que ha batut rècord de participació amb 2012 classificats

0
527

El veterà fondista Benito Ojeda ha estat tercer, per darrere de Sergio Enríquez. La primera dona ha estat Mari Carmen Auñón
Resultats
. El marroquí Otmane Btaimi, ha estat el vencedor de la quinzena edició de la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà Gran Premi Diputació de Barcelona. Btaimi, guanyador de la darrera edició de la Marató del Mediterrani, ha creuat la línia d\’arribada amb un temps d\’1:05:37 (a prop de tres minuts del rècord de la prova que continua a mans de Nacho Cáceres amb 1:02:47). Btaimi, que ha fet bona part del recorregut en solitari, ha mostrat satisfacció pel seu rendiment: \”Estic molt content, he fet marca personal tot i que porto dues tot setmanes amb problemes a la cama. A més he hagut d\’anar sol durant bona part de la cursa i ha estat més complicat millorar aquest temps. Espero fer-ho l\’any que ve\”.| El segon classificat ha estat Sergio Enríquez, del Pratenc, amb un temps d\’1:07:18, seguit de Benito Ojeda que ha emprat un temps d\’1:08:55. Tot i sortir com a favorit, Ojeda no ha pogut aconseguir el que hagués estat el seu tercer triomf a la Mitja de Gavà i Castelldefels. \”Ha estat un crono molt bo, ja són 43 anys els que tinc. A més, les circumstàncies de la cursa no m\’han afavorit, he sortir una mica fort i no era el meu ritme. Al minut 8 m\’he quedat sol fins al 16. En aquells quilòmetres, en anar sol, he perdut molt del què havia guanyat al començament\”, ha explicat Ojeda. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Mari Carmen Auñón de la Unió Colomenca amb 1:21:52, que rebaixa en dos segons el temps que va fer l\’any passat quan va ser tercera. Auñón, tot i quedar-se molt lluny del rècord de la cursa (establert l\’any 2008 per Tigst Tufa amb 1:10:26), s\’ha mostrat molt satisfeta pel seu paper: \”M\’he trobat millor del que pensava i he mantingut el ritme tota l\’estona. He passat la grip aquesta setmana i em puc sentir satisfet del temps que he fet. A més el temps ha acompanyat força i el vent no ens ha castigat tant com altres anys\”. El podi femení l\’han completat Susana López (1:24:28) i Isabel Oliván (1:24:46). Després de quinze anys, la Mitja Marató de Gavà i Castelldefels està plenament consolidada en el calendari de fons català. Així ho demostra el rècord de participació establert enguany amb 2.380 inscrits, dels quals 2.032 han agafat la sortida i 2.012 han creuat la línia de meta. Fins avui, la xifra més elevada d\’atletes classificats s\’havia registrat l\’any 2006 amb 1.922. Aquest èxit és fruit de les característiques del circuit, pràcticament pla i amb una magnífica arribada a l\’Estadi Municipal la Bòbila, i una acurada organització a càrrec dels Ajuntament de Gavà i Castelldefels, amb el suport del Club Atletisme Gavà i la Federació Catalana d\’Atletisme. Enguany els esforços s\’han abocat a refermar la vocació popular d\’aquesta cursa. En aquest sentit, s\’ha ampliat i reforçat el dispositiu de serveis que s\’ofereixen als atletes abans, en el decurs i després de la prova i també a les persones que els acompanyen. A més la mitja de Gavà i Castelldefels ha estat la millor cloenda per a la primera Challenge 21K de la qual forma part junt amb la Mitja Marató del Mediterrani i la Mitja Marató de Sitges. L\’Estadi Municipal la Bòbila ha estat també l\’escenari del lliurament de trofeus, presidit per l\’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, la tinenta d\’alcalde de Governació, Via Pública i Esports de l\’Ajuntament de Castelldefels, Maria del Mar Latorre, i el diputat-president de l\’Àrea d\’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Monràs. L\’alcalde de Gavà ha destacat l\’alt índex d\’atletes que hi han participat: \”La Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà està plenament consolidada i cada cop té més prestigi. Poques mitges acaben en un estadi com aquest després d\’un recorregut tan planer a peu de platja. A més l\’atenció que l\’organització ofereix a l\’atleta també contribueix a refermar, edició rere edició, aquesta prova\”. Aquest prestigi creixent de la Mitja Marató Gavà-Castelldefels-Gavà també es tradueix en el suport d\’un gran nombre de patrocinadors. Enguany han col·laborat: Caixa Sabadell, Barnasud, Intersport, Gatorade, Gavà Televisió, Zona Vip Events, Sport, Monte Pinos, Divina Pastora, Mc Donalds, Saucony i Compex.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.