GRANOLLERS: LA MITJA

0
479

Amb identitat i caràcter propi la Mitja Marató de Granollers es coneguda des de fa anys per “La Mitja”. Aquesta cursa es va celebrar el passat diumenge 7 de febrer i una vegada més, i ja son 24 edicions, va asolir rècord de participants i fins hi tot reventa de dorsals per a la seva participació,.
Estar en la linia de sortida d’aquesta cursa es tot un luxe, i més encara si tenim en compte que la Real Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA) la considera com la millor mitja marató de l’estat espanyol, davant de curses com la Mitja Marató de Madrid (que ocupa la 3a posició en el ranking) o la conegudissima Behobia-San Sebastian (que està en la 5a posició). | A més a més hi hem de sumar el fet que l’organització sempre contracta corredors de l’èlit mundial per fer encara mes atractiva la cursa: Gebrselassie (actual recordman del món en Marató), Wanjiru (record del món de Mitja Marató i home que ha corregut més ràpid la distància al nostre país amb un temps de 59:26), Baldini, Marta Dominguez o Chema Martinez han pasejat els seus cossos atlètics per aquesta cursa. La Mitja, es de Granollers, pero l’èxit el comparteix amb els altres municipis pels que transcorre la proba: La Garriga i Les Franqueses. Diuen que es una cursa ràpida, apta per a fer una bona marca. En l’edició d’aquest 2010 el guanyador absolut, Robert Kipkoech, ha corregut la distància en 1h 2 minuts i 1 segon. La guanyadora femenina absoluta ha estat Joyce Chepkirui amb un temps de 1 h 12 minuts i 56 sgons. Els dos guanyadors absoluts han estat molt lluny de les millors marques de la proba obtingudes l’any 2008 per Samuel Wanjiru, que establí el rècrod de la proba en 59:26, i per Gete Guami, que l’any 2006 va marcar el rècord femení en 1h 10 minuts i 25 segons. Els 100×100 Fondistes de Tàrrega vam situar 3 homes en la linia de sortida, Mario Badia, Jordi Cos i Josep Ramon Sanahuja, que van arribar a meta amb 1 h 22 m i 50 segons, 1 h 23 minuts i 13 segons i 1 h 27 minuts i 37 segons respectivament. Cal destacar que Mario Badia i Jordi Cos van arribar en el grup de 300 corredors destacats dels 6600 inscrits de la proba. D’altra banda Josep Ramon Sanahuja es va classifacar en la posició 523 de la general. Enhorabona els tres!!!! El corredor targarí Raul Vila també va estar present a Granollers partipant en la distància de la cursa curta. D’altra banda aquest cap de setmana s’ha celebrat a Arbeca un dels Crossos més antics de Catalunya, com es la XXXV edició del Cros Vila d’Arbeca-Memorial Ramon Bellmunt. Amb sortida i arriba a les pistes d’atletisme d’aquest poble de les Garrigues la matinal atlètica va acollir curses per edats i categories. En la proba Oberta hi prengueren part dos corredors del nostre club, en Ramon Manau i en Xavier Vall-llaura. Ara ens espera una atapeida agenda de curses: Cros de Juneda (14 de febrer), Cursa Popular Puigverd de Lleida (14 de febrer), Mitja Marató i 10 km de Balaguer (21 de febrer), Cros Ciutat de Mollerussa (28 de febrer), Marxa dels Castells (7 de març), Marató de Barcelona (7 de març)…. Us volem anunciar també de l’inici de les inscripcions per al Tu pots!!!! un curs d’entrenament per a corredors no iniciats amb la finalitat de que puguin acabar amb garanties el X Quart i Mitja Marató Ciutat de Tàrega-3r Memorial Eduard Garcia Piqué, cursa que es celebrarà el diumenge dia 9 e maig. Més informació al nostre e-mail: info@fondistestarrega.com o al telefon 655107339.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.