JOSÉ RÍOS ALABA LA PROXIMITAT DEL PÚBLIC AL CIRCUIT DE MARATÓ DE BARCELONA 2010

0
403

El maratonià José Ríos ha visitat el recorregut de la marató del Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010 per intentar conèixer sobre el terreny alguna de les claus d’aquest circuit. Després
de la seva operació al maluc i al peu, el fondista de Premià de Dalt està mica en mica recuperant-se per la cita més important de la temporada i ha decidit posar tot el seu esforç per estar al màxim a Barcelona 2010 el pròxim 1 d’agost i intentar aconseguir la seva segona medalla continental després del bronze que es va penjar a Munich 2002 al 10.000.| Només finalitzar el seu rodatge pel traçat urbà barceloní, el maratonià ha reconegut trobar-se encantat amb la proximitat que tindrà el públic als atletes, ja que “a un espai relativament petit poden seguir la teva evolució per quatre punts del circuit”, un fet que pot suposar un gran suport pels participants. La seva àmplia experiència als maratons de grans campionats internacionals com dos Jocs Olímpics, dos Campionats del Món i un Campionat d’Europa han portat a Ríos a afirmar que “la humitat serà clau pel desenvolupament de la cursa i serà qui vagi deixant als més forts”. El maratonià està convençut de que la presumible calor del dia de la prova i la humitat afavoriran la cursa en grup al qual mica en mica s’aniran quedant només aquells que lluitin pel podi final. Sobre la fesomia del traçat, Ríos ha remarcat dues parts ben diferenciades: el suau pendent continuat de poc menys de tres quilòmetres que porta del Passeig Picasso fins la cruïlla del Passeig de Gràcia amb Aragó i el terreny favorable que porta des d’allà fins la línia d’arribada. El maratonià barceloní, que té una millor marca de 2:07.42, també ha assegurat que “a la darrera volta de la marató qualsevol mínima inflexió del terreny pot semblar una rampa, inclús el Passeig Colom”, per on els atletes correran del quilòmetre 39 al 42 de cursa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.