La marató supera el llistó dels 10.000 participants

0
404

Aquest era el repte quan es va apostar per donar un altre impuls a la prova ara fa cinc anys La inscripció d\’elit, en espera de sorpreses d\’última hora, l\’assignatura pendent de la cursa
28/01/10 02:00 – Barcelona – email protegit Objectiu complert per al pròxim 7 de març. Els organitzadors de la marató de Barcelona ja han aconseguit, per fi, el repte que s\’havien plantejat quan van apostar per donar un nou impuls a la prova ara fa cinc anys: superar el llistó dels 10.000 participants. «Amb aquesta inscripció, i tot i els moments difícils, ja ens hem consolidat en un segon nivell de les grans maratons europees. | Però ara en volem més i no ens pensem treure pressió. Hem de continuar treballant i acostar-nos a les de primer nivell», va destacar en l\’acte de presentació Pere Alcober, delegat d\’Esports de Barcelona, que va agrair la feina feta per tots els organitzadors, l\’empresa RPM i la profitosa vinculació amb la marató de París. La xifra dels 10.000 participants s\’havia convertit gairebé en una obsessió des que es va encetar aquesta nova etapa de la prova barcelonina i més des que l\’any passat s\’hi van quedar a les portes, amb 9.752 inscripcions. «Aquest matí he demanat les dades i ja arribàvem als 10.062 participants. Ara és qüestió de viure la il·lusió dels inicis permanentment», va apuntar Joan Porcar, conseller delegat de RPM. Amb més de tres setmanes de marge –les inscripcions es tanquen el 21 de febrer– des de l\’organització ja aposten per una xifra entre 10.500 i 10.800 corredors. En una primera anàlisi d\’aquestes dades, encara provisionals, ja s\’apunta que de moment hi ha més inscrits estrangers (53,9%) que del territori estatal (46,1%). Pel que fa als estrangers, destaquen els corredors provinents de França (1.687), la Gran Bretanya (752) i Itàlia (624). «Sempre he dit que estem fent història. Hem estat pioners a l\’Estat espanyol i ho continuarem sent en molts aspectes», va remarcar Bep Solé, director tècnic de la cursa, que també va destacar l\’esforç per implantar la «cultura de la marató» amb l\’organització d\’un munt d\’activitats paral·leles, amb més punts d\’animació, amb conferències, exposicions i presentacions de llibres, entre d\’altres. L\’èxit de participació està assegurat, però queda pendent un altre factor clau per fer-se un nom en el mapa de les grans maratons: la inscripció d\’elit, que continuarà sent l\’assignatura pendent. «Ens pensàvem que amb el reclam de l\’europeu ja vindrien atletes de primera fila, però si no hi ha canvis d\’última hora no serà així. És evident que és un punt que hem de millorar. Tard o d\’hora tindrem atletes i marques de referència», va afegir Solé. En tot cas, la participació més destacada quedarà per a una pròxima convocatòria.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.