EL CANARI JOSE CARLOS HERNÁNDEZ GUANYA LA XI MITJA MARATÓ CIUTAT DE TERRASSA.

0
542

Rafa Iglesias i l’egarenc Jaume Leiva l’han acompanyat en el pòdium d’aquesta prova. Hasna Bahom, Rosa M. Navarro i Isabel Olivan, en són les guanyadores femenines d’aquesta prova, la nº28 del rànking general espanyol que ha publicat la Real Federación Española de Atletismo, essent-ne la quarta de Catalunya. Foto Jordi Canyameres
L’Associació Esportiva Marató de Terrassa, un any més consolida aquesta prova, patrimoni cultural de la ciutat de Terrassa, al celebrar una edició més amb ple èxit de públic i participació. A més Real Federación Española de Atletismo ha publicat, aquesta mateixa setmana, el rànking general d’aquesta distància i la situa en una més que estimable 28 posició, per davant d’altres proves que s’organitzen en les principals províncies d’Espanya. Així queda en la 4 millor mitja marató de Catalunya, per darrera de Granollers (primera del rànking absolut), Barcelona i Gavà.| La jornada atlètica ha començat puntualment a les 10,-h, amb el tret de sortida, que han pres aproximadament més de 2700 corredors, el mateix nombre que en la darrera edició, i a on també es corre la cursa Santi Centelles, de 5 km, per tant els primers a passar sota l’arc d’arribada han estat Ramon Camps del C.A. Manresa que ha aturar el crono als 16:03 (que no ha participat en la mitja ja que està sortint d’una lesió), segon Marc Martínez de l’U.A.Terrassa, amb 16:14, i tercer Raul Monero del C.N. Terrassa amb 16:18. En l’apartat femení Paola Perarnau ha guanyat amb un temps de 21:33, seguida de Cristina Montesinos amb 21:51 i Montserrat Cote amb 22:03. Destacar la participació de l’atleta Meritxell Calduch del FC Barcelona, tot i embarassada de 5 mesos. Així uns anaven arribant a meta i els altres enfilaven els carrers de la ciutat de Terrassa per a cobrir la distància dels 21.097 metres. En els primers 3-4 kilòmetres el grup que encapçalava aquesta cursa era força nombrós i entre d’altres atletes s’hi trobaven José Carlos Hernández (actual rècord de la prova amb 1h04’21” i que es prepara per a la marató de Sevilla), Rafa Iglesias (guanyador de la marató de San Sebastian i futur participant al Campionat d’Europa a Barcelona), el local Jaume Leiva (que enguany debutarà en la distància de la marató), Just Sociats (campió mundial de curses de muntanya) Miguel Odriozola (que es prepara per les olimpíades), en Roger Roca (guanyador de la prova del 2007 amb 1h05’12”), Nacho Caceres (del FC Barcelona) i els incombustibles Josep M. Granadero, Benito Ojeda. Aquesta tònica de gran grup s’ha mantingut fins al km 11, coberts amb poc més de 30 min. Passant per la llarga l’Avinguda del Vallès, han estat Iglesias i Hernández que han canviat el ritme i s’han desmarcat d’en Leiva, que ha quedat despenjat també del segon grup, format per Caceres i Roca. I així fins el km 19, Hernández i Iglesias cap de cursa, Leiva consolidat en la tercera posició sobre els seus immediats seguidors Caceres i Roca. En el darrer kilòmetre el canari Hernández ha canviat novament de ritme destacant-se d’Iglesias i de la resta, per entrar com a guanyador amb un temps de 1:05:21, seguit de Iglesias, amb 1:05:42 i més tard del tercer Leiva amb 1:06:58. Darrera d’ells Roger Roca (1:07:09), Nacho Caceres (1:07:16), Just Sociats (1:07:54), Victor Gonzalo (1:10:01), Benito Ojeda (1:10:24), Sergi Rodriguez (1:11:48) i Marc Otero (1:13:19) Hasna Bahom de l’Agrupació Atlètica ha estat la indiscutible guanyadora femenina d’aquesta prova, que ha dominat des del primer km (1:23:26). Segona Rosa M. Olivan del Fa Sol Bicis (1:26:52), tercera Isabel Olivan Viladecavalls (1:27:00). Seguides de Elisabet Bosch (1:29:11), Lucía Martínez (1:29:14), Anna Cos (1:29:32), Ruth Guillem (1:32:14), Meritxell Portillo (1:33:36), Blanca Trenas (1:34:25) i Ahlam El Kakdl (1:35:35). Ha rebut un reconeixement especial per la seva participació en la cursa ACTIVA’T, enclavada dins de la Santi Centelles de 5km, i promoguda per Mútua de Terrassa, la corredora de 79 anys M. Pilar Villacampa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.