Aposta femenina en la 86ª Jean Bouin-Gran Premi Expofinques

0
557

La 86ª edició de la Jean Bouin, la veterana prova organitzada per Mundo Deportivo que el proper 29 de novembre estrenarà el patrocini de Expofinques al Parc de Montjuïc de Barcelona, apostarà per dues dones, la campiona del món de 3.000 obstacles Marta Domínguez i la subcampiona d\’Europa Indoor de 1.500 metres Natalia Rodríguez, com a cap de cartell. Però la cursa més antiga de l\’atletisme espanyol, que ahir es va presentar a Barcelona, mantindrà el seu nivell en categoria masculina, en la qual es donaran cita tres ex guanyadors -el català José Ríos (2008), el kenyà Josephat Kiprono Menjo (2007) i el marroquí Driss Lakhouaja (2000)- així com Reyes Estévez, set vegades vencedor en les categories de promoció de la prova.| L\’acte de presentació, que ha tingut lloc al Museu Olímpic i de l\’Esport de Barcelona, va estar presidit per Pere Alcober, delegat d\’esports de l\’Ajuntament de Barcelona, i va comptar amb la presència de José Antonio Galdeano, president del Grupo Expofincas, David Llorens, sotsdirector de Mundo Deportivo, Ricard Llorens, director tècnic de la prova; i Alex Garcia, representant de la Diputació de Barcelona. Tots ells han destacat l’estrena d’Expofinques com a nou patrocinador i el caràcter lúdic i festiu d’una prova completament arrelada a la ciutat que aquest any, a demés, compleix la seva 60a edició com a Trofeu Ciutat de Barcelona. La palentina Marta Domínguez, recentment nomenada millor atleta europea de l\’any, i la tarragonina Natalia Rodríguez, que va guanyar els 1.500 metres al Mundial de Berlin però va ser desqualificada per provocar la caiguda d\’una rival, protagonitzaran un espectacular mà a mà en les dures rampes de Montjuïc. Totes dues ja tenen experiència en la Jean Bouin, ja que la Marta la va córrer el 2001 i només va poder acabar quarta i Natalia, que el 1994 va guanyar com a cadet, ha participat habitualment en la cursa internacional en els últims anys amb brillants resultats, ja que es va proclamar vencedora el 2005 i va ser segona en 2006 i 2008. Avui, cap de les dues ha pogut ser a l\’acte de presentació, en el que sí que hi ha estat José Ríos i Driss Lakhouaja, que es van reafirmar en la seva fidelitat a la cursa. Ríos, ex corredor de 5.000 i 10.000 metres i ara maratonià, va assegurar estar encara una mica verd després de passar dues vegades pel quiròfan aquest any, però il·lusionat per començar una temporada en què tindrà com a principal objectiu l\’Europeu de Barcelona el proper mes de juliol. I Lakhouaja, acabat d\’arribar de l\’Atles marroquí on ha estat entrenant, va manifestar la seva ambició d\’intentar lluitar per una segona victòria. Els també marroquins Mohamed Benhmbarka i Otmane Btaimi i els catalans Pol Guillén i Roger Roca seran altres homes a tenir en compte juntament a Reyes Estévez, que diumenge passat va ser segon en la cursa Costa del Ajo. Els homes i les dones participants en la cursa internacional que tancarà la matinal (13.15 h) tornaran a sortir junts des de l\’avinguda Rius i Taulet, encara que ells donaran tres voltes al circuit per completar 10.000 metres a la meta situada a l\’avinguda Maria Cristina i elles en donaran una menys amb un total de 6.635. La 86ª Jean Bouin-Gran Premi Expofinques tindrà un programa de 13 curses per a totes les categories, entre elles una per Special Olympics, trasplantats i atletes en cadira de rodes. L’obrirà a les 9 del matí la Cursa Open de 10 km., en la qual participen els atletes populars i en la que avui, a 11 dies de la celebració de la prova, ja havia més de 4.000 inscrits i en la qual es espera una xifra propera als 6.000.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.