Marc Roig i Maria Bartolí guanyen les 5 Milles Nocturnes amb més participació popular

0
393

Marc Roig ha estat el més ràpid de la cursa i el protagonista del vespre després de superar els favorits i quedar-se a només 9 segons del rècord del circuit. Entre les atletes d\’aquesta XXIII edició, la millor ha sigut sigut Maria Bartolí en una cursa més lenta que la dels darrers anys.
L\’organització ha tornat a estar a l\’alçada, però avui ha quedat demostrat que les 5 Milles Nocturnes han de tenir com a sostre els 1.000 participants, llevat canvis d\’estructura. Hi ha hagut moments en els que era impossible moure\’s per la zona de la sortida i arribada i és que aquesta tarda-nit s\’han reunit al passeig d\’Horta, al davant de la zona esportiva de Les Fontetes 1.038 atletes, 91 més que en l\’edició anterior. Els participants més joves, els de les 2 Milles han experimentat un creixement de 95 inscrits i han estat finalment 211 els corredors que han pres la sortida a les 19h. Per la seva part, les 5 Milles ha compta avui amb 827 atletes mantenint així la participació de la darrera edició. | Moltes cares conegudes han tornat a participar en la cursa urbana local. Adrià Garcia, Alberto Ramírez, Andrés Acuña, Samir Ait, tots ells habituals i també favorits a la victòria s\’han vist sorpresos per un debutant en la cursa, però no en l\’atletisme: Marc Roig. El seu currículum inclou una cinquena posició d\’Espnya absolut de marató 2008, sotscampió d\’Espanya i quart del món sots-23 de duatló 2007. L\’atleta de Sant Pol de Mar s\’ha sentit molt còmode i ha aconseguit la victòria en la seva primera participació. Marc Roig, que s\’ha mantingut durant gran part de la cursa per darrera de Samir Ait, guanyador de les dues darreres edicions, ha aconseguit posar-se al capdavant amb Adrià Garcia en el tram final. Un spring en la darrera recta ha donat la victòria a Roig, que amb un temps de 24:46 s\’ha quedat a només 9 segons del rècord que data del 2005 i el va fer Yassine Abtorurab. Finalment ha creuat la meta en segona posició Alberto Ramírez; l\’altela local i integrant de la Ripollet Unió Atlètica, ha sapigut jugar les seves cartes en els metres finals superant a Adrià García, que ha finalitzat tercer. Ramírez ha acabat la cursa amb un temps de 24:49 i Adrià García, també cerdanyolenc i atleta del FC Barcelona, ha fet un temps de 24:55. En la faceta femenina, Maria Bartolí, una gran coneixedora de la prova, ha aconseguit la victòria per davant de Lucia Martínez. L\’atleta badalonina, que ja havia quedat campiona en les edicions del 2006 i 2007 ha tornat al més alt del podi després que l\’any passat quedés tercera. La cursa femenina ha estat més lenta de l\’habitual i Maria Bartolí ha completat les 5 milles en 32:13, vuit segons per darrera ha entrat Lucía Martínez (32:21) i en tercera posició ha arribat Montse Martínez amb una marca de 32:50. Entre els més petits, Albert Becerra, segon l\’any passat, ha sigut el més ràpid completant les 2 milles en 12:13. Per darrera ha entrat Adriana Muñoz, la millor atleta amb un temps de 12:30. El podi masculí l\’han completat Alex Sala (12:51) i David Gómez (13:05) i el femení l\’ha format també Paula Rosales (14:13) i Laura Girol (14:46). Les XXIII 5 Milles Nocturnes han comptat amb la presència de Barni, la mascota de l\’Europeu d\’Atletisme Barcelona 2010. Cerdanyola signava el passat mes de juliol i juntament amb 56 municipis més un conveni de col·laboració amb l\’esdeveniment atlètic en el que es comprometia a l’organització de diversos actes promocionals.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.