Milles Nocturnes de Cerdanyola

0
467

5 Milles Nocturnes
Aquest disasabte anem a les Milles de Cerdanyola.
Les 5 Milles Nocturnes de Cerdanyola del Vallès van néixer l\’any 1986 quan uns membres de la Comissió de Festes de Sant Martí, i aficionats a l\’atletisme, amb el desig d\’aportar un complement esportiu a les Festes de Tardor van decidir incloure una cursa dintre del programa de les festes del 1987. Així, el dissabte 7 de novembre d\’aquell any va tenir lloc la primera edició d\’aquesta cursa. Tot i que inicialment van ser 4 Milles Nocturnes, la cursa es va convertir, passades les tres primeres edicions, per tal de poder absorbir l\’augment de participació, en les actuals 5 Milles Nocturnes de Cerdanyola. Aquesta cursa s\’ha fet ininterrompudament al novembre de cada any fins enguany.| En un principi, el circuit de la cursa tenia com a sortida i arribada la plaça de Sant Ramon. El 1989, a causa de l\’augment de participació ja esmentat, es va fer la sortida a l\’avinguda de la Primavera i l\’arribada al carrer dels Reis. Finalment, el 1993 es va modificar el circuit per evitar els problemes de trànsit , fent la sortida i arribada al carrer de Sant Ramon, davant de la plaça de l\’Abat Oliba. Quant a l\’organització de les 5 Milles, se\’n va encarregar inicialment la Comissió de Festes de Sant Martí, fins al 1989, any en què va passar al llavors recentment constituït Club Atlètic Cerdanyola. El 1993 va passar al Club d’Atletisme Km 42 de Cerdanyola, fins l’any 1999. Durant aquest període, l’ànima de l’organització va ser el Carles Martín, que demanà la col·laboració de tothom perquè les 5 Milles poguessin arrelar-se a Cerdanyola com un esdeveniment esportiu important per a la ciutat; durant set edicions va treballar en aquesta línia i va aconseguir que les 5 Milles es fessin un lloc en el calendari català d’atletisme. Des de l’any 2000, és l’Ajuntament de Cerdanyola qui organitza les 5 Milles Nocturnes i ubica el circuit a la Zona Esportiva Municipal de les Fontetes. Per les seves característiques (és una cursa nocturna de recorregut plenament urbà i de caràcter popular), és una competició única a tota la comarca. Per aquest motiu gaudeix d\’una gran popularitat entre tots els atletes i ha arribat a tenir una molt nombrosa participació; en l’edició del 2008 es va arribar a la barrera de 1.000 participants, que va superar totes les previsions. Per tot això ha estat inclosa en el calendari oficial de curses de fons de Catalunya i s\’ha fet de participació obligada per a tots els atletes de fons del principat. 2 Milles Nocturnes Des de fa uns quants anys, el Servei d\’Esports organitza també les 2 Milles Nocturnes, una cursa que es fa abans de la cursa popular, destinada als més petits de Cerdanyola, fins als 15 anys.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.