Pont de Vilomara

0
488

L\’atleta d\’origen marroquí va vèncer a l\’esprint en la quarta edició de la prova bagenca, tercera del Memorial Alcalde Evaristo
Amb el cotxe estacionat a l\’entrada del poble, els fills o filles col·locats a la guarderia habilitada a la pista poliesportiva i temps per a l\’escalfament, per estirar les cames, ahir els atletes començaven a sortir de sota les pedres al Pont de Vilomara. Des de diversos punts, corredors i corredores feien cap al que ahir era el punt neuràlgic del poble, l\’avinguda de la Constitució, des d\’on començava la cursa. Alguns encara esgarrapaven els últims minuts acabant-se el cafè en un bar, altres escalfaven pels carrers paral·lels, però tots sabien on havien de ser a les 11.00 hores.| Una marea de colors (vermells, grocs florescents, taronges, verds… Com més llampants millor) inundava l\’avinguda minuts abans del tret de sortida, quan el sol començava a lluir amb força, després d\’unes primeres hores d\’un matí tapat. Ningú, però, no patia pel temps que faria; una sentència es repetia a la boca de l\’organitzador de la prova, Jordi Aguilaniedo: \”t\’asseguro que aquí no plourà\”. I és que Aguilaniedo ho sabia del cert: el vilomarenc no havia deixat dormir els meteoròlegs de guàrdia de la Generalitat de Catalunya. La cursa del Pont de Vilomara i Rocafort va viure una 4a edició intensa, tercera del Memorial Alcalde Evaristo. Quan va sonar el tret de sortida, els 400 atletes van començar a córrer per trobar el ritme. Corredors per darrere, per davant, a la dreta, a l\’esquerra. Una autèntica aglomeració que de mica en mica es va anar diluint. El ritme que marcava cadascú va fer que en arribar al pont que dóna nom al poble, tots els atletes que havien estat concentrats en poc més de 30 metres a la sortida ara s\’haguessin estirat com una acordió. Sobretot si tenim en compte que en un dels extrems hi havia Roberto Huertas, un clàssic de les curses de les nostres comarques. L\’avi atleta de la Catalunya central va tornar a ser l\’últim classificat, un mètode matemàtic per a l\’organització per saber quan es poden començar a recollir els trastos. El títol es juga a l\’última recta Un dels atletes que entraven en totes les travesses, Mohamed Ait Ben Aissa, del Medialast Lleida, va acabar enduent-se la prova (33:11) en un seriós frec a frec els últims metres amb Benito Ojeda, que va millorar la tercera posició de l\’any passat en ser segon. La separació entre tots dos corredors va ser d\’un segon. Abans s\’havien escapat del que va ser tercer, Abdelali Afia, corredor del Runnersworld. En àmbit femení, Encarna Núñez, del CA Vic, només va tenir problemes durant els primers compassos (38:17) amb la igualadina del Barça Anna Bové, però aquesta va anar perdent pistonada fins a acabar en quart lloc. Eva Montero, del Lloret, i l\’olímpica en marxa Beatriz Pascual van completar el podi. Pel que fa als més petits a la cursa A, Èric Jané i Carmen Garrido van ser els més ràpids, mentre que en la cursa B es van imposar els cadets Guillem Ibáñez i Miren Ribera. Després d\’una bona dutxa i de recollir els nanos al poliesportiu, els i les atletes van fer una última visita al centre cívic Evaristo de la Torre, on feien l\’entrega de premis l\’equip de govern de l\’Ajuntament, encapçalat per l\’alcalde, Cecílio Rodríguez, el metge Pere Cullell i la coordinadora de McDonald\’s Bages, Anna Barranco, ja que l\’empresa va patrocinar la cursa dels més petits.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.