La Joventut Atlètica Sabadell puja a la Primera Divisió d\’atletisme per la renúncia del Mapoma madrileny

0
411

Ascens sorprenent. La Joventut Atlètica Sabadell militarà la temporada vinent a la Primera Divisió d\’Atletisme, és a dir, la segona categoria nacional just per sota de la Divisió d\’Honor. Els atletes sabadellencs es van quedar a només 3.5 punts de pujar als darrers campionats disputats a Osca, però finalment han acabat aconseguint aquest ascens gràcies als moviments als despatxos. |L\’equip Asociación Deportiva Mapoma madrileny ha renunciat a la categoria i la Federació Espanyola ha fet uns coeficients per determinar quin era l\’equip que es beneficiava d\’aquesta plaça que deixa l\’equip de Pozuelo. Gràcies als ajustats registres dels passats campionats, ha estat la JAS l\’equip amb millor puntuació i, per tant, qui puja tancant així la llista de setze equips que formen la Primera Divisió.| Girona Costa Brava Un ascens que, a més, ha portat de la mà un acord de filiació amb el Girona Costa Brava. En només dos dies de negociacions l\’entitat gironina i la sabadellenca han arribat a un acord de col·laboració mútua. Un dels principals problemes que tenia la JAS quan disputava els campionats era que la resta d\’equips es reforçaven amb els millors atletes de tots els petits clubs dels voltants. Ara, però, els sabadellencs intentaran assolir la permanència a Primera Divisió amb l\’ajuda dels millors atletes del Costa Brava gràcies a aquest acord. Per contra, i a canvi d\’aquesta filiació en l\’equip masculí, les fèmines de la Joventut Atlètica Sabadell defensaran els colors del Girona Costa Brava buscant també l\’ascens de les gironines a Primera. Seu a Sabadell? L\’estrena aquest any de la JAS en aquesta Primera Divisió serà a partir del mes de març i fins al juny, ja que és només de pista a l\’aire lliure. A més de la Joventut, també hi són en aquesta categoria com a representants catalans el Catalunya i L\’Hospitalet, mentre que de la resta de comunitats hi ha el Krafft de Sant Sebastià, el Celta gallec, l\’Oviedo, el Gijón, l\’Elche, l\’Alcorcón, el Bahía d\’Algeciras, el Gran Canaria, el Vino de Toro, el Simply Scorpio, el Murcia, el Monzón i el Camargo Salgar. La primera fase de la competició es divideix en grups de quatre equips per proximitat geogràfica. Aprofitant aquesta circumstància, la JAS podria demanar fins i tot acollir aquesta competició, amb la qual cosa el debut podria ser a l\’Estadi Josep Molins de Sant Oleguer. Molins: \”No podíem renunciar\” Una notícia que ha estat rebuda amb entusiasme a la família de la Joventut Atlètica Sabadell. El seu president Josep Molins ha parlat del que suposa aquesta nova categoria: \”És molt important perquè no ha marxat cap dels atletes bons, ja que correrem amb rivals més bons i pistes millors i això en l\’atletisme és primordial. Però per contra això també vol dir que haurem de viatjar potser a Galícia o a Canàries. Haurem d\’atracar a tothom per veure si ens ajuden econòmicament en forma d\’sponsors, però ens sembla que no podíem renunciar a la categoria encara que hagi estat als despatxos\”. Gran notícia, per tant, per l\’atletisme sabadellenc amb aquest ascens que fa que la JAS sigui un dels 24 millors equips de tota Espanya.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.