Les curses de 10K a Barcelona amb més participació que mai.

0
451

Les curses de 10K a Barcelona amb més participació que mai. Amb el tancament 9 dies abans de la cursa dels 10K de Sants a celebrar el proper 8 d’octubre segueix pujant l’afició dels catalans per a les curses populars d’una distància com 10k relativament fàcil per a tothom amb una mínima preparació. El gran nombre de persones inscrites als gimnasos privats i públics i la passió actual per “estar en forma” son les bases d’aquest èxit. Fins acabar l’any, Barcelona viurà un total de 5 curses de 10K, les del mes de Novembre que podríem anomenar les de la línia vermella del metro i tanca l’any, la Cursa dels Nassos el 31 de desembre que pertany a la línia groga del transport municipal per seguir amb aquesta classificació. | Curses de la línia vermella: 8 novembre 10K Sants, 15 novembre 10K El Clot, 22 novembre 10K Sagrera i 29 novembre Jean Bouin OPEN, al costat de l’estació de Plaça Espanya. La cursa de Sants ja ha tancat inscripcions, la cursa de El Clot té el doble d’inscripcions que la mateixa data de l’any passat, la cursa de la Sagrera es nova i ha passat dels 5K als 10k amb dues voltes a un circuit dins el barri i espera créixer un 100% sobre els arribats de l’any passat i la Jean Bouin ja porta més de 1000 inscrits, molt per damunt dels 425 inscrits amb els que va tancar octubre del 2008 i tancarà inscripcions al arribar als 5.500. La Cursa dels Nassos ha fet 500 inscripcions en només 5 dies sobre una previsió de 9.000 inscrits que es poden exhaurir amb aquest ritme quinze dies abans de la data de la cursa. Les interpretacions més profundes d’aquest creixement exponencial de participants les deixem als analistes sociològics, doncs en aquest article només volia exposar unes dades reals que sorprenen en temps de crisis i tants problemes com tenim a la societat actual, tot remarcant que aquest creixement cal esperar sigui sostingut i exponencial, doncs l’edat mitjana dels participants està al voltant dels 35 anys i encara queden les dones, que només arriben al 20% i que haurien d’estar al voltant del 40%, prenent dades dels països europeus més avançats, com França, Holanda, Alemanya, entre altres. Amb la incorporació d’elles, ens quedaran petits les carrers del les nostres ciutats per a totes les curses de 10K.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.