Els pentacampions arriben a casa

0
492

Un any més, i ja en portem cinc, la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC s’ha proclamat campiona de la Copa del Món de Curses de Muntanya per Equips.
Procedents de l’illa de Borneo (Malàisia), on s’ha disputat la darrera cursa, la Mt. Kinabalu International Climbathon, els quatre atletes de la Selecció que han participat a la cursa asiàtica, Mireia Miró (UEC Gràcia), Tòfol Castanyer (AE Mountain Runners del Berguedà), Toti Bes (Ski Club Camprodon SE) i Just Sociats (AAEET de Valls SE), acompanyats pel tècnic Kiku Soler han aterrat avui dimarts 27 d’octubre a l’aeroport del Prat, on han estat rebuts amb tots els honors pels vicepresidents de la FEEC, Jordi Merino, Anna Faja, Josep Maria Peixó, pel responsable de l’Àrea de Comunicació de la Junta de la FEEC, Lluís Simó i per la secretària general de l’esport, Anna Pruna.| Aquesta rebuda, a més de servir per reiterar l\’enhorabona per l\’èxit assolit, ens ha deixat les primeres impressions dels campions. Just Sociats, 17è classificat a la cursa de Malàisia i 9è de la general final de la Copa del Món ens comenta que tot i no trobar-se en el millor moment de forma de la temporada, es mostra satisfet amb el resultat aconseguit, ja que ha aportat uns valuosos punts en la classificació per Equips. Sociats es queda amb el Giir di Mont com la cursa que més li ha agradat en la temporada d’enguany; i tot i que no va aconseguir-hi un bon resultat, espera que l’any que ve les coses li vagin millor en la cursa italiana. Per la seva part, per Toti Bes, 8è classificat en la general final, anar a Malàisia ha estat una motivació especial, ja que era la primera vegada que hi viatjava. Bes té molt clar que el seu principal objectiu és sumar la major quantitat de punts possibles per la Selecció; a nivell individual sap que fer podi és molt complicat, la qual cosa no el descoratja en absolut. La gran triomfadora, Mireia Miró, subcampiona del món, es mostra eufòrica amb la 2a posició aconseguida tant a Malàisia com en la general final. Aquest resultat ha estat tota una sorpresa per a l’esportista barcelonina, que en la seva primera participació en la Copa del Món de curses de muntanya ha vist com els resultats obtinguts han estat excel·lents. Pel que fa a la cursa asiàtica, ens comenta que se li ha fet especialment dura. Quan li preguntem per les expectatives de cara el 2010, Miró es vol centrar en les curses d’esquí de muntanya: la Copa del Món, els Campionats del Món i la Pierra Menta, una cursa que la il·lusiona de manera especial. Pel que fa a les curses de muntanya, s’ho vol prendre amb calma, si més no ara. Tot i que la seva previsió en començar la temporada era fer 4 o 5 curses, al final n’ha corregut 8 o 9; i la musculatura pateix més del compte. No obstant això estem convençuts que la Mireia correrà la propera temporada. El darrer atleta de la Selecció en arribar a l’aeroport del Prat, Tòfol Castanyer, també es mostra encantat amb el subcampionat del món, just per darrera de l’imbatible Kílian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE). Fa dos anys (2007) fou tercer de la general final, el 2008 fou 4t, i enguany 2n; tot un premi per la constància, la qualitat i el savoir faire de l’esportista mallorquí. Castanyer va anar a Malàisia amb la intenció de sumar el màxim de punts possibles per la Selecció, ja que aquesta cursa no s’adaptava massa a les seves característiques; però el seu excel·lent estat de forma i la seva qualitat han propiciat que superés els seus principals rivals en la classificació general de la Copa per assolir un subcampionat que el deixa més que satisfet. No podem oblidar-nos dels altres membres de la Selecció que al llarg de la temporada han aportat els punts necessaris per fer de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya la indiscutible reina d’aquesta modalitat esportiva: en Xavi Espiña (CE Guissonenc), l’Òscar Roig (CE Pedala.cat de Balaguer), Jessed Hernández (AE Diedre), Pere Aurell (AE Diedre) i la Laia Andreu (UE Vic). Moltes felicitats a tots ells!

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.