V Cursa de les Dones de Barcelona 2009

0
474

Més de 8.000 dones envaeixen Barcelona.
Aquest matí, la ciutat de Barcelona va veure com la causa de la lluita contra el càncer de mama mobilitzava a més de 8.100 dones, que van participar en la Cursa de les Dones recorrent 5 km pel centre de la ciutat. La Cursa de les Dones és la 7 ª i penúltima cursa del Circuit Nacional de la Carrera de la Dona, que celebra aquestes proves atlètiques a diverses ciutats de l\’Estat espanyol, i que aquest any té per lema \”Mai estaràs sola contra el càncer de mama \”. L\’Alcalde de Barcelona Jordi Hereu, a més de donar el tret de sortida, va animar a tothom a sumar-se a la causa de lluita contra el càncer, i va felicitar a iniciatives com la Cursa de la Dona que ajuden i col • laboren en aquesta causa. | Aquest any es van superar amb escreix les 6.500 corredors de l\’any passat i es va arribar a 8.117 inscrites, exactament. Un rècord per a la ciutat de Barcelona, que va veure com més de 10.000 persones inundaven els seus carrers, les més de 8.000 corredores i els 2000 \”infiltrats\” homes que també van recórrer el circuit i van participar en la carrera, acompanyant les seves parelles. El Passeig de l\’Arc de Triomf, zona de sortida i arribada, va ser una marea blava i rosa, ja que totes les participants portaven posada la samarreta blava de la carrera i el mocador rosa de l\’associació contra el càncer al cap. L\’alcalde Jordi Hereu, i la cantant Marta Sanchez que va estar present com a ambaixadora de l\’Associació contra el Càncer de mama, van ser els primers a col.laborar i posar-se en posició per formar amb les altres participants el llaç rosa més gran del món. La guanyadora de la cursa va ser la marxador olímpica, Maria Basc, amb un temps de 19m08s, seguida d\’Elisatbeth Bosch, 19m17s i de Montserrat Cinca, 19m20s. La prova realitzarà un recorregut de 5 quilòmetres pels principals carrers de la ciutat i per punts emblemàtics de Barcelona. I és que és que amb les diverses carreres celebrades en 8 ciutats de l\’Estat espanyol, gràcies a l\’aportació d\’un euro del cost de cadascuna de les inscripcions, està previst que es reuneixin uns 50.000 euros, que es destinaran a la lluita contra el càncer de pit, mitjançant aquest donatiu a l\’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). Com va comentar la marxador Maria Basc en la presentació de l\’esdeveniment: \”Per a mi no és una competició, sinó una carrera més, que vaig a córrer amb totes les meves amigues i tota la gent que he aconseguit animar\” ha assegurat aquest atleta, dues vegades medallista olímpica. Un cop acabada la cursa, l\’esplanada de l\’Arc de Triomf es va convertir en l\’escenari d\’un festival de fitness, amb sessions d\’aeròbic, dansa del ventre, i hip-hop, entre d\’altres. En aquest sentit, es va expressar el responsable de l\’organització de la cursa, Fernando Sebastián, a l\’assegurar que \”en la Cursa de les Dones de Barcelona, quan la cursa arriba a la meta, no acaba, sinó que comença la festa\”. Organitzen les revistes SPORT LIFE i Runner\’s World, en col.laboració amb l\’empresa WIN i l\’Ajuntament de Barcelona. ____________________________________________________________

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.