Punt final a les Skyrunning World Series 2009

0
445

El proper cap de setmana, 24 i 25 d\’octubre es disputarà a l’illa de Borneo (Malàisia) la gran final de les Skyrunning World Series de la International Skyrunning Federation (ISF), competició que tancarà un extens calendari que es va iniciar en el mes d\’abril a Costa Rica, i que després de donar la volta al món finalitza amb una de les curses per muntanya més emblemàtiques del circuit mundial, la Mount Kinabalu International Climbaton, que aquest any celebrarà la 23 edició.
El recorregut de la carrera ascendeix fins al cim d\’aquesta impressionant roca de 4.095 metres d\’altura que sorgeix majestuosa de la selva tropical que forma el parc nacional que duu el seu nom, i que repartirà 40.000 dòlars en premis en metàl·lic per als guanyadors. Aquesta carrera reuneix cada any la major diversitat de participants arribats de molts països, especialment els corredors asiàtics i d\’Oceania que no acostumen a desplaçar-se a Europa. En aquests moments corredors de 35 països han confirmat la seva participació en la cursa.| Confirmada la participació de gairebé tots els corredors i corredores amb opció al triomf final, començant per l\’actual campió del món, Kilian Jornet (Salomon-Santiveri Outdoor Team) que acudeix a la cita disposat a revalidar el títol, acompanyat pels seus col·legues d\’equip, el tres vegades campió del món Agustí Roc i Estefanie Jiménez. Tampoc falten a la cita Tofol Castanyer, Just Sociats, Jordi Bes i Mireia Miró (Selecció catalana de curses – FEEC), tots ells amb opció al pòdium final. Uns altres dels grans noms de l\’escena mundial estaran presents, l\’actual líder de la general Emanuela Brizio i Paolo Larger (Valetudo Skyrunning Itàlia) Fulvio Dapit, també el guanyador de Zegama Ricky Lightfoot i Tom Owens (Saab-Salomon Outdoor Team), Didier Zago, Natalie White, Tania Pacheco, entre altres. Lamentar les absències per lesió de l\’actual líder de la general, Ricardo Mejía i de Jokin Lizeaga (Euskal Herriko Selekzioa), que desgraciadament no podran defensar la seva plaça en la classificació. Sense menysprear en absolut als skyrunners asiàtics Safrey Sumping, Mius Balanting, Toru Miyahara, Yokoyama Tadao, i en la categoria femenina: Danny Kuilin i Kambara Yuri. En la categoria d\’equips la lluita per les tres primeres posicions està centrada especialment en quatre equips, que es disputaran entre ells les tres places del pòdium, l\’actual líder de la general, la Selecció catalana de curses – FEEC haurà de lluitar per defensar la posició davant el Salomon-Santiveri Outdoor Team, el Valetudo Skyrunning Itàlia i el Saab-Salomon Outdoor Team. Corredors de tot el món, que vénen a gaudir d\’una carrera en un ambient exòtic i de la càlida hospitalitat de Sabah, fan d\’aquesta final de les Skyrunning World Series un esdeveniment memorable. Pocs dies després es donarà a conèixer el calendari mundial del 2010.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.