Article de la Dra. Yolanda Puentes sobre la diarrea del corredor de fons.

0
461

La diarrea del corredor es un trastorn gastrointestinal i una de les complicacions més frequents i temudes del corredor de fons, especialment abans d’una competició. Pot ser un trastorn lleu però molest. Entre els corredors populars es habitual trobar, de forma ocasional o amb més freqüència, un o més dels següents problemes gastrointestinals (abans, durant o immediatament després de la cursa): Urgència defecatòria, còlics/diarrea, gasos o nàusees, etc., constituint un problema que pot afectar el rendiment i produir altres síndromes, como rampes musculars. Pot existir a altres esports però, es creu es més freqüent als corredors.| A la diarrea del corredor durant maratons o a altres competicions, existeix urgència per defecar durant la cursa, la causa moltes veces es incerta, però en general es relaciona amb alteracions de la motilitat gastrointestinal, intensitat de l’exercici i possible angoixa. Es important corregir-la per que a causa de las deposicions diarreiques es perd aigua, potassi, bicarbonat i sodi, que influirà negativament a la nostre competició. La Dra. Yolanda Puentes ja ha publicat 17 interessants articles sobre diferents problemes dels corredors de fons i ha creat una hemeroteca d\’alta qualitat científica orientada a la problemàtica dels corredors habituals. Els podeu trobar al web de la Lliga Internet, clickant sobre la capçalera d\’aquest article.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.