Les GORE-TEX ® SERIES polvoritzen rècords a la Torre de Collserola de Barcelona

0
624

Just Sociats i Tina Gómez han batut els rècords de la Super Final de les GORE-TEX ® SERIES baixant les plusmarques de la passada edició de 2008. Sociats ha marcat 03:03:000 superant en 25 centèsimes el rècord d\’Agustí Roc aconseguit en la final de l\’any passat i Gómez ha realitzat una espectacular cursa parant el crono en 03:48:150, 11 segons per sota del rècord de 2008 de Mònica Ardid. En dones, el rècord absolut se l\’ha endut avui la italiana Daniella Vasalli proclamant-se a més campiona del Vertical World Circuit, el seu temps ha estat de 03:48:040.| Per quart any consecutiu un total de 40 atletes han acceptat el repte. La Super Final a la Torre de Collserola del circuit GORE-TEX ® SERIES-VERTICAL RUNNING ha acollit els millors corredors en aquesta especialitat, els que havien aconseguit la mínima per arribar a la final en les de Vertical Race i Vertical Kilometer de Cerler i Grandvalira i alguns dels millors corredors del món integrants del Vertical World Circuit. Tina Gómez al millor nivell mundial Especialment destacable ha estat l\’actuació de la corredora barcelonina Tina Gómez, que ha coronat la torre polvoritzant el rècord i convertint-se en la guanyadora del circuit amb el increïble temps de 03:48:150. Aquest temps és el millor fins ara, 11 segons per sota de la plusmarca que Mònica Ardid va aconseguir l\’any passat en el seu debut en aquesta competició i a nou segons de distància de la seguna classificada de Super Final d\’avui. Tot això amb el permís de la italiana Daniella Vasalli, que ha superat la corredora catalana per només 10 centèsimes marcant així el rècord absolut femení i proclamant flamant campiona absoluta de l\’Vertical World Circuit. Han acompanyat Tina Gómez al podi de la Super Final de les GORE-TEX ® SERIES la lleidatana Silvia Leal amb un temps de 03:57:685 i l\’andorrana Stephanie Jiménez, el seu temps ha estat de 03:58:456. Gómez ha declarat després del seu pas per meta que ha preparat a consciència aquesta carrera en diversos edificis de Berga, la ciutat on resideix, encara que segons ella \”no esperava aquest magnífic resultat al nivell de Vasalli, per a mi és molt especial aquest resultat ja que en les dues anteriors edicions només havia pogut ser tercera \”. Just Sociats, un rècord sense espines La cronoescalada masculina ha estat molt renyida entre dos homes: Agustí Roc, el vencedor de l\’any passat i que ostentava el rècord actual i Just Sociats, el vencedor de l\’edició de 2007. Ha estat aquest últim el que ha parat el crono amb un menor temps, 03:03:000 aconseguint un nou rècord i coronant campió del circuit. Sociats li ha arrabassat el rècord a Roc que s\’ha emportat el segon lloc amb un temps de 03:05:422, dos segons per sobre del rècord que va marcar l\’any passat. El tercer classificat del circuit ha estat l\’andorrà Xavier Teixidó amb un temps de 03:09:960. Sociats ha declarat després de la prova que \”aquest any m\’he centrat en millorar la marca que tenia del 2007 i no m\’he deixat portar pels nervis com sí que em va passar l\’edició de l\’any passat. He dosificat de manera intel·ligent i he arribat a dalt de la torre amb molta força el que m\’ha valgut el rècord \”. 712 esglaons i 115 metres de desnivell L\’ascensió a la Torre de Collserola és una prova que poc té a veure amb les curses per muntanya. Els atletes han de pujar els 712 esglaons de l\’escala exterior de la torre (equivalent a 40 pisos) superant 115 metres de desnivell fins arribar al Mirador que està situat a 560 metres sobre el nivell del mar. La prova s\’ha convertit en un clàssic de les cites esportives de Barcelona. El circuit de curses per muntanya més innovador Les GORE-TEX ® SERIES-VERTICAL RUNNING són el circuit de carreres per muntanya més innovador del panorama esportiu a Espanya. Aquest nou concepte d\’esdeveniment creat i organitzat per NO LIMIT i recolzat per GORE-TEX ® ha conformat un circuit de carreres en ascens en estacions d\’esquí en dos tipus de proves molt completes que es disputen al llarg d\’un cap de setmana: el Vertical Kilometer i la Vertical Race. Les curses s\’han celebrat aquest estiu a Grandvalira (Andorra) i a Cerler-Vall de Benasc.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.