12 hores sense cotxes a la N-II amb motiu de la celebració del I Challenge Costa de Barcelona-Maresme

0
397

El Maresme espera superar els 5.800.000 euros de repercusió econòmica en el territori que va tenir la Half Challenge
Els prop de 2.000 atletes que participaran al I Challenge Costa de Barcelona-Maresme prendran la N-II el diumenge 4 d\’octubre. La prova de ciclisme, que transcorrerà íntegrament per aquesta carretera provocarà el tall de la circulació entre Calella i El Masnou durant 12 hores. La N-II es tancarà a les 6.30h i es preveu la seva obertura total a les 18.30h. L\’alternativa serà la C-32. El Maresme ja és a punt per acollir el I Challenge Costa de Barcelona-Maresme, un triatló de llarga distància de projecció internacional en el qual el repte i la superació personal són les principals fites que motiven els esportistes a superar les proves de natació (3.800 metres), ciclisme (180 kilòmetres) i cursa a peu (42 kilòmetres).| La realització d\’aquesta prova esportiva que portarà al Maresme esportistes d\’arreu, compta amb la col·laboració de l\’ajuntament de Calella, el Consorci de Promoció Turística del Maresme i el Consell Comarcal. A més, de la resta d\’ajuntaments del territori. També compta amb l\’esponsorització de Turisme de Catalunya. La col·laboració de l\’administració s\’inscriu dins el Pla Estratègic Maresme 2015 que marca un full de ruta per aconseguir dinamitzar els diferents sectors econòmics, socials i culturals de la comarca. Pel que fa al turisme, les administracions treballen per aconseguir situar Costa de Barcelona-Maresme com a destinació de referència per al turisme esportiu. El Challenge, marca de referència dels triatlons europeus i amb reconegut prestigi a tot el món, és una de les apostes per aconseguir aquesta fita. Segons ha explicat el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, en la roda de premsa de presentació del I Challenge Costa de Barcelona-Maresme, \”l\’esforç és de tot el Maresme que des del primer dia ha cregut en el Challenge. Volem imitar a Roth (Alemanya) que des de fa més de 20 anys organitza una prova com el Challenge\”. Per la seva banda, el director de Turisme de Catalunya, Ignasi de Delàs ha assegurat que \”el Challenge convina turisme esportiu i turisme familiar i és una excel.lent oportunitat d\’atraure milers de persones al Maresme\” . Per l\’alcalde de Calella i president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Josep María Juhé \”el Challenge és un gran repte per la nostra comarca per potenciar la marca Costa de Barcelona-Maresme i donar-nos a conèixer arreu el món perquè estaran representats triatletes dels 5 continents\”. Finalment, el Director del grup Evolution (organitzador esportiu del triatló), Roberto Mondéjar, ha afirmat que l\’objectiu del Challenge \”és conèixer el Maresme en tots els sentits\”. Impacte econòmic Per valorar l\’impacte econòmic, quantitatiu i qualitatitu que va tenir sobre el territori la celebració el mes de maig del Mig Challenge, el Consell Comarcal va encarregar al CRT Maresme un estudi. El mateix 24 de maig, es va realitzar una enquesta a 384 persones que van pernoctar a la comarca aquella nit. La conclusió és que l\’impacte econòmic al Maresme va ser de 5.806.502 euros. Durant aquests dies s\’està realitzant un estudi similar per poder disposar de dades sobre l\’impacte del triatló del 4 d\’octubre. Afectacions a la circulació Tot i que el punt neuràlgic el 4 d\’octubre és Calella, 14 municipis de la comarca formen part del recorregut Challenge. Els ciutadans de Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d\’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar i El Masnou podran veure el pas de les bicicletes si s\’acosten a la N-II. Per tal de facilitar el pas dels corredors, la N-II estarà tallada a la circulació a partir de les 6.30h. El sector afectat serà el comprès entre Calella i El Masnou. L\’obertura serà per trams i es calcula que a les 18.30h ja estarà reestablerta al 100% la circulació. L\’alternativa per als vehicles, mentre duri el tall de circulació a la N-II, serà l\’autopista C-32. Tal i com es va posar en pràctica al Mig Challenge que es va celebrar el 24 de maig, als accessos del Maresme es lliurarà un passi als conductors que siguin desviats cap a l\’autopista. Aquest tiquet els permetrà circular lliurement per la C-32 sense haver de pagar peatge. El cost econòmic serà sufragat pel Consell Comarcal del Maresme (66,6%) i per l\’ajuntament de Calella (33,3%). També es veurà afectada la circulació en el casc urbà de les poblacions que formen part del circuit Challenge. A més dels municipis per on transitaran les bicicletes, Calella, Pineda i Santa Susanna destinaran carrers al pas dels corredors a peu. Les policies locals dels 14 municipis Challenge ja porten mesos treballant per establir vies alternatives per als ciutadans. Els canvis circulatoris de cada municipi es poden consultar als respectius ajuntaments i al web del Consell Comarcal del Maresme: www.ccmaresme.cat Els triatletes ja s\’entrenen a Calella L\’ambient Challenge ja es comença a notar a Calella. Aquesta setmana han començat a arribar bona part dels esportistes que el proper 4 d\’octubre disputaran la primera Challenge Costa de Barcelona-Maresme. Els favorits al triomf final en categoria masculina són el barceloní Marcel Zamora (quatre primeres places a l\’ironman de Niça) il francès François Chabaud (subcampió del món de triatló). Pel que fa a la categoria femenina, cal destacar la britànica Anne Fallows, la californiana Hillary Biscay, la finlandesa Tina Booman i les alemanyes Nicole Woysch i Katja Rabe.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.