GORE-TEX ® SERIES – VERTICAL RUNNING 2009

0
513

La Super Final de la Torre Collserola de les GORE-TEX ® SERIES – VERTICAL RUNNING 2009 forma part per primera vegada del Vertical World Circuit
Els 712 graons de la Torre de Collserola, sota la sola dels millors del món
Per quart any consecutiu l\’emblemàtica Torre de Collserola serà l\’escenari de la Super Final del circuit GORE-TEX ® SERIES – VERTICAL RUNNING que tindrà lloc el 6 d\’octubre Per primera vegada participaran atletes habituals en el Vertical World Circuit com les italianes Daniela Vassalli, Cristina Bonacina, classificades primera i segona en el rànquing del circuit internacional i s\’espera la presència del Marco di Gasperi, segon en el circuit internacional masculí Els plusmarquistes de l\’ascens i vencedors de la passada edició Agustí Roc (3:03.025) i Mònica Ardid (3:59.569), seran a la cursa per revalidar la seva victòria i Roc a més, intentarà baixar dels mítics 3 minuts| El 6 d\’octubre a les 10 del matí seran al peu de la Torre de Collserola mig centenar d\’atletes que al llarg de l\’estiu s\’han classificat per a aquesta quarta edició de la Super Final del circuit GORE-TEX ® SERIES-VERTICAL RUNNING al participar amb bon resultat en les proves de Grandvalira i Cerler. A més, estaran acompanyats per una dotzena dels millors atletes del món que segueixen el Vertical World Circuit que per primera vegada posaran l\’accent internacional en aquest ascens. La cursa és una cronoescalada per l\’escala exterior de la Torre de Collserola, des de la base fins al mirador públic situat a la planta 10 a 115 metres d\’altura de la muntanya. Són 712 graons de la Torre Collserola fins arribar al mirador amb vista panoràmica de 360 graus que està situat a 560 metres sobre el nivell del mar. En condicions normals la vista arriba fins a 70 quilòmetres sobre la totalitat de l\’àrea metropolitana de Barcelona, el parc de Collserola, Montserrat i la Serra del Cadí. Rècords a la vista La passada edició va estar plena de rècords protagonitzats per Agustí Roc i Mònica Ardid que amb temps de 3:03.025 i 3:59.569, respectivament, van guanyar la prova i van marcar el crono més ràpid de totes les edicions. Si bé Ardid va assaborir més el plaer de ser la primera dona en baixar dels 4 minuts mentre que Roc es va quedar a pocs graons de fer el mateix amb els 3 minuts en homes. No obstant, aquest any la participació per primera vegada d\’atletes que segueixen el Vertical World Circuit donarà una nova i emocionant dimensió a la carrera en la qual s\’esperen rècords tant en homes com en dones. Ja sigui de la mà dels actuals plusmarquistes esperonats pel seu orgull o bé per l\’experiència en diferents torres i edificis dels atletes del Vertical World Circuit, la competència està assegurada. En dones, les italianes Daniela Vassalli, Cristina Bonacina, classificades primera i segona en el rànquing del circuit internacional han confirmat la seva participació mentres que Marco di Gasperi, segon en homes, està pendent de recuperar-se d\’una sobrecàrrega abans de confirmar per al seu viatge fins a Barcelona. Sí seran presents també Dario Fracassi, Salvatore Ferrara i atletes com l\’andorrana Stephanie Jiménez, guanyadora de la primera edició de Collserola el 2006 amb un temps de 4:06.788 i que aquest estiu ha estat segona en l\’ascensió al \”grattacielo\” Pirelli de 127m a Milà. Per la seva banda, Just Sociats que va aconseguir la victòria a Collserola el 2007, amb un crono de 3:03.517, també arriba molt fort a la muntanya del Tibidabo. Vertical World Circuit a Barcelona El circuit internacional el conformen nou carreres que es disputen en edificis emblemàtics i que són degudament seleccionades per la Federació Internacional de Carreres Verticals. La Torre de Collserola acaba d\’entrar en aquest club pel seu prestigi, característiques tècniques i la qualitat organitzativa ja demostrada. El circuit va començar el dia 3 de febrer al famós Empire State de NYC per seguir a Basilea, Milà, Taipei, Berlín, Sydney, Barcelona, Viena i Singapur. La Torre més alta és la Taipei 101 que mesura 448 m mentre que la més discreta és la de Messeturm de Basilea amb només 105 m. Aquest circuit aglutina els millors corredors mundials d\’ascensions verticals, així com els corredors de qualsevol nivell que proven els seus límits pujant des del cor al sostre de la ciutat a través d\’una escala mítica. El millor a la general és l\’alemany Thomas Dolder que ha vençut en quatre proves aquest any i en dones la italiana Vassalli és la millor després de les seves victòries a Milà, Berlín i el seu segon lloc a Nova York. La final del circuit de curses per muntanya Tot i semblar un contrasentit, l\’ascens a la Torre de Collserola és el colofó urbà al circuit de curses per muntanya GORE-TEX ® SERIES-VERTICAL RUNNING 2009. Atletes que han participat en les Vertical Race i els Vertikal Kilometer de Grandvalira i Cerler canviaran els prats i les tarteres dels cims pels metàl.lics graons de la torre projectada per Sir Norman Foster per al 92. Els actuals líders de la competició són Sílvia Leal que suma 362 punts i en homes Dídac Cuadros amb 343. El circuit de curses per muntanya més innovador Les GORE-TEX ® SERIES-VERTICAL RUNNING són el més innovador circuit de curses per muntanya del panorama esportiu a Espanya. Aquest nou concepte d\’esdeveniment creat i organitzat per NO LIMIT i recolzat per GORE-TEX ® ha conformat un circuit de carreres en ascens en estacions d\’esquí en dos tipus de proves molt completes que es disputen al llarg d\’un cap de setmana: el Vertical Kilometer i la Vertical Race.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.