Jaume Folguera vencedor i recordman de la MM-09 amb 8h.20.00 minuts

0
546

1) Te\’ns podries presentar? Nom, club, on vius, casat, fills, treball? Hola! Em dic Jaume Folguera Robert,del Club Falcons Sabadell,visc a Sabadell,casat sense fills.Treballo en una fabrica fent conductes i accesoris de ventilació,11h diaries de dilluns a divendres. 2) Quan fa que corres? Fes-nos una mica d\’història. Vas començant fent excursionisme? Vaig estar corrent amb bici de carretera desde els 17 fins els 22 anys,a la categoria elite-sub23.Quan ho deixà seguir sortint els caps de setmana fins que amb la dona ens varem aficionar a caminar per la muntanya,l´any passat.La nostra primera caminada fou la Ripollet-Montserrat,al maig del 2008.Jo encara no corria a peu,mai m´havia agradat,es més,en la pretemorada de la bici tenia que correr i sincerament ho odiava. Sense saber com,vaig anar a correr la meva primera cursa al juny d´aquell mateix any a Bagà,de 12 km,sense cap entreno,i es clar,se´m va fer llarga,peró em va agradar.A la semana següent estava corrent les Goretex a Andorra,al costat d´en Agusti Roc i com diuen,enganxa com una droga.| 4) Havies participat en alguna altra edició de la MM? Com t\’havia anat? Precisament l´any passat va ser el primer cop,aquelles altures no habia corregut més de 20 km seguits,i clar,vaig sortir de Collformic corrent com si res,a l´urbanització de Cavall Bernat ho vaig deixar,entre molesties fisiques i en 61 km no vaig coincidir amb ningú. 5) Com has preparat la MM-09? T\’havies plantejat factible fer récord? No la he preparat especificament,de fet tenia ilusió només acabar-la després de l´experiencia anterior.I sincerament el record ni somiar-ho,volia estar fregant les 10h,amb aixó més que content. 6) Com valores el resultat obtingut en aquesta MM-09? Com et va anar? Comenta-nos-la un pèl. Doncs estic content i alhora sorprés.Vaig arrancar de Collformic sense pensar en cap moment el que faltava,simplement amb una previsió de 10h que anava mirant a cada control.A mida que anaven passant els kilometres veia que retallava temps,i aixó animà.L´unic moment dificil va ser pujant el Coll de la Grua,peró em recuperà rapidament i desde Vacarises veia factible baixar de 9h i al final…..8h.20.00 7) T\’hem vist fent curses de muntanya de totes les distàncies i per tota Catalunya. En quina distància et trobes més còmode? En el terreny que em trobo més cómode es pujant,per tant,a les cronoescalades i kilometres verticals es on mes disfruto. Tot i que et veiem normalment per muntanya, fas alguna prova també en ruta? Tens alguna marca en 10km, mitja, marató, 100km? No la veritat que d´asfalt res de res,suposo que en vaig quedar fart amb la bici.No tinc marques. 9) Ens podries descriure una setmana tipus del teu entrenament? Quants kms fas habitualment per setmana? Quant desnivell? Ui,aixó ja es més complexe.Al treballar tantes hores de peu i majoritariament estàtic,no recupero gaire bé,i es clar,poc entranament puc fer. Una semana normal seria:dilluns descans,dimarts una sesió d´spinnig,dimecres correr una hora,en pla,pel riu Ripoll,dijous altre cop spinnig i divendres descansar pel cap de setmana,que normalment sempre m´agradar competir,per aixó corro disciplines diferents.en epoca d´estiu canvio l´spinning per el mountain bike.Com pots veure kilometres pocs,els 12 del dimecres i els de la competició el cap de setmana. 10) Sabem que corres algunes proves amb la teva dona. Suposem que per a tu són només entrenaments. Són importants per a la teva preparació d\’altres competicions? El que més m´agrada es poguer compartir afició amb ella, i com tinc la gran sort que a ella també li agarada doncs quan no tinc ganes d´anar treient el fetge per la boca corro alguna cursa i sobretot caminades i travesses varis dias.Suposo que estar tantes hores caminant em deuen servir per les meves competicions. 11) Quin serà el teu proper objectiu/objectius aquest 2009? No tinc cap objectiu marcat especificament,simplement no lesionar-me.Cavalls del Vent(la cursa),Rasos-Manresa,La Marxassa,la marató de Muntanya de Sant Llorenç Savall i al novembre la Montserrat Nord son les properes cites que faré. 12) Com et planteges el 2010? Et faria gràcia preparar alguna prova fora de Catalunya? Simplement el 2010 vull seguir millorant i disfrutant al costat de la meva dona,pilar bàsic perque jo estigui corrent.Si que em faria gracia correr el nou Ultra del Pais Basc,peró la feina no em permet gaires alegries.
Aquesta entrevista sortirà juntament amb l\’article sobre la Matagalls-Montserrat-2009 a la propera Revista MARATHON.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.