TRIATLÓ DE TOSSA DE MAR

0
571

El Triatló de Tossa de Mar es converteix en un mite.
600 esportistes s’han donat cita aquest dissabte a Tossa de Mar, una de les joies de la Costa Brava, per participar en el seu triatló, una de les proves que componen el circuit del Zoot Triathlon Series. La prova, de distància olímpica, es dividia en 1500 metres nedant seguits de 45km en bicicleta amg l’exigent pujada a l’alt de Sant Grau de segona categoria i finalment, 10km corrent. El temps, va estar amenaçant tot el matí i va deixar caure alguna gotellada, però al final no va impedir la normalitat en el desenvolupament de la prova. Aquesta tercera prova del circuit Zoot Triathlon Series, ha començat batent rècords de participació, i ha acabat en una veritable festa, amb la Platja Gran de Tossa plena de gom a gom de públic el qual fins i tot va acabar fent la onada en arribar el primer ciclista a la zona de transició. El passeig marítim de Tossa de Mar ple d’espectadors ha estat allò que més a impressionat els participants, que ja qualifiquen la prova com a mítica per la seva duresa i espectacular pel seu emplaçament i la presència de públic.| Durant tot el dia, el centre històric de Tossa va canviar el seu aspecte habitual i es va omplir de bicicletes i ambient cent per cent triatleta. Un dels atractius d’aquesta cursa és el circuit ciclista, que en els 45 quilòmetres de recorregut combina una primera part de pla, amb una pujada molt exigent fins a coronar el port de Sant Grau, i una espectacular baixada que recorre tot el litoral, amb unes vistes increïbles al mar i la Costa Brava. Després de 2 hores i 14 minuts, Xavi Llobet creuava exhaust la línia d’arribada en primera posició amb gairebé 4 minuts d’avantatge sobre el segon classificat, Xavier Torrades i prop de 7 sobre el tercer, Xavier Boneta. Ja a l’arribada, Llobet que va ser rebut per l’alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom sota el mateix arc d’arribada, apuntava que aquesta prova li ha semblat única i que després de 18 anys en el món del triatló, no té cap dubte que el Triatló de Tossa es convertirà en mític pels participants. En categoria femenina i amb un temps de 2 hores i 45 minuts, Judith Corachán s’imposava sobre Eulàlia Calveras que va ser segona i Elena Barlabé, tercera. Després de les tres etapes disputades del Zoot Triathlon Series a Salou, Barcelona i Tossa de Mar, el circuit finalitzarà el proper 11 d’octubre amb la quarta i darrera etapa a Vilanova i la Geltrú. L’empresa organitzadora, Win Sports, haurà reunit d’aquesta manera un total de 4000 participants.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.