Torna la cursa popular més festiva de Barcelona!

0
446

L\’emblemàtica cursa atlètica continua creixent en participació, situant-se en un 20% més d\’inscrits respecte als registrats a la passada edició, per aquestes mateixes dates, i no tancarà inscripcions fins al proper 15 de setembre, tot i que el tancament podria avançar-se si s\’arribés al límit fixat de 10.000 participants Després del parèntesi estiuenc, la Cursa de la Mercè torna amb força com a activitat esportiva inaugural de la Festa Major de Barcelona. “Començar amb la Cursa de la Mercè és una bona manera d’iniciar el curs de la manera més esportiva possible” ha assenyalat el delegat d’Esports, Pere Alcober, durant la presentació de la 31a edició de la prova atlètica.| Fins al moment, es compta amb 3.612 inscrits, una xifra que representa un increment de la participació de més del 20%, tenint en compte que per aquestes mateixes dates, l’any passat només es comptava amb 2.991 atletes inscrits. Alhora, i repassant la participació del 2007, que comptava a 1 de setembre amb 1.217 inscrits, la prova popular més emblemàtica de la ciutat ha gaudit d’un notable creixement de participació, seguint la tendència dels darrers anys registrades en un important augment de les inscripcions a les proves atlètiques que tenen lloc a Barcelona. “L’organització d’alt nivell de les proves permet que cada vegada més gent s’animi a córrer les curses de la nostra ciutat”, ha afegit Alcober. L’aspiració de l’organització per aquesta edició és arribar a 10.000 participants, xifra que, en cas d’assolir-se, suposaria també el tancament prematur de les inscripcions, ja que es vol mantenir la qualitat i seguretat de la prova. No obstant, mentre no s’arribi a aquesta xifra, el final del període d’inscripcions està previst per a les 20 hores del dia 15 de setembre.
Solidaritat i compromís Enguany, com a principal novetat de la Cursa de la Mercè, destaca una major implicació solidària de la prova atlètica, conscient de la realitat en la qual vivim. I és que en aquesta edició 2009, l’organització de la prova col·labora, amb la donació íntegre del preu de 5 euros aplicat a cada inscripció, amb un projecte dedicat al desenvolupament i foment d’una quinzena d’escoles d’atletisme a Thies i Dakar (Senegal). “Per nosaltres l’esport significa més que passar-ho bé i fer salut, ja que també és un mitjà de transmissió de valors i cohesió social”, ha assegurat Alcober en explicar aquesta iniciativa en la qual, tal i com ha afegit el delegat d’Esports, “els nenes i les nenes del Senegal tindran l’oportunitat d’iniciar-se a l’atletisme”. “L’esport és una eina que serveix per lluitar contra l’absentisme escolar”, ha conclòs Alcober. Aquest projecte, que rep per nom L’Esport per al Desenvolupament i la Pau, compta amb la col·laboració de la Federació senegalesa d’Atletisme, i amb l’ONG ANUE, l’Associació per les Nacions Unides, encarregada de vehicular la implicació de la cursa amb aquesta iniciativa. Per altra banda, el projecte tindrà com a punt àlgid la celebració d’una cursa per infants a la capital senegalesa, Dakar, que portarà el nom de Barcelona. La Cita, el 20 de setembre a les 9.30 La 31a edició de la Cursa de la Mercè tindrà el tret de sortida el proper 20 de setembre a les 9.30 hores a l’Avinguda de Rius i Taulet per realitzar l’habitual circuit de 10 quilòmetres pels principals carrers de la ciutat. El director tècnic de la Cursa, Ricard Llorens, ha avançat les característiques del recorregut d’enguany, que no varia del de la passada edició, ja que es tracta d’un “recorregut lineal i senzill, relativament planer, excepte el tram de Sepúlveda i Paral·lel, amb més pendent, que es trobaran els atletes als darrers metres”. Per altra banda, Llorens ha recordat que enguany es torna a oferir la possibilitat de participació de persones minusvàlides per realitzar només 2 quilòmetres de la cursa, “una manera per a què tothom pugui integrar-se a la cursa”, ha assenyalat el Director Tècnic. Alhora, Llorens ha assegurat que més endavant es podran donar detalls sobre la participació d’atletes federats de renom. De moment només està confirmada la participació del marroquí Driss Lakhouaja, guanyador de la Cursa de la Mercè al 2007, i de la seva compatriota, Hasna Bahom, guanyadora femenina de la passada edició de la prova atlètica. Finalment, cal tenir en compte la nova ubicació de la Fira del Corredor, que enguany estarà situada a l’Hotel Plaza, a la plaça Espanya, i que serà un espai més còmode per als participants a la prova atlètica.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.