II Cursa i caminada Lluís Companys

0
554

El proper 3 d\’octubre el Barcelona Atletisme Club portarà a terme la direcció tècnica de la II Cursa (i caminada) Lluís Companys amb sortida i arribada a l\’INEFC de Barcelona.
Ens hem proposat realitzar un homenatge a l\’Olimpíada Popular projectada a Barcelona per al 1936 organitzada com a la resposta a l\’Olimpíada de Berlín, que tenia un marcat esperit xenòfob i racista. La intenció és mantenir l\’esperit de fraternitat i de respecte a l\’adversari de l\’Olimpíada Popular, deixant en un segon pla la competitivitat, l\’espectacle i l\’interès per rècords i marques. La idea és dur a terme el que no va ser possible fa més de 70 anys. Aquesta activitat esportiva consistiria en una cursa/caminada per a sintetitzar el caràcter popular i obert: una disciplina en la que poden participar homes i dones a la vegada, de totes les edats, de diverses capacitats físiques, i tant si són esportistes habituals com si no ho són. A més de l\’homenatge que volem retre, destaquem també altres qüestions que voldríem fomentar amb aquesta activitat: Commemorar un fet esportiu lligat a la ciutat de Barcelona, de caràcter popular i solidari, on quedava demostrat que la pràctica d\’esport pot unir persones, territoris i cultures. Donar a conèixer una iniciativa prou desconeguda com l\’Olimpíada Popular, ja que creiem que és un exemple de concepció de l’esport i els esdeveniments esportius alhora que ho és a nivell de valors democràtics i solidaris.| Recuperar la memòria democràtica associada a fets esportius catalans. Retre homenatge, tant a les persones que van haver de fugir de la repressió franquista i a les que van lluitar per la reconquesta de les llibertats democràtiques, inclosos els atletes olímpics que van acabar unint-se a les files republicanes. Recuperar la memòria democràtica des de la República tenint en compte els valors en què es fonamentava i promovia. Reivindicació de les conquestes sindicals en els anys trenta, com les millores en la jornada laboral, que permeteren la democratització i l\’extensió de la cultura i de l\’esport popular. Promoure la cultura atlètica en el teixit social barceloní.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.