MARTA DOMÍNGUEZ DEMANA LLEBRES PER VOLAR SOBRE ELS OBSTACLES

0
462

L\’Objectiu de l’atleta de Palència: superar la millor marca mundial de la russa Gulnara Galkina (9:11.58). Al 2008 ja va millorar el rècord espanyol al Míting Ciutat de Barcelona
Marta Domínguez ha demanat que les llebres corrin molt ràpid a Montjuïc. Avisa perquè a ningú li agafi desprevingut. L’any passat ja va millorar el rècord d’Espanya al Míting Ciutat de Barcelona, però la seva ambició i, sobretot, la seva forma física, la porta a pensar en la millor marca mundial que posseeix Gulnara Galkina amb 9:11.58. Les llebres del proper dia 25 tractaran de passar pels 2.000 metres en menys de 6:10 (6:11 a Málaga el dia que Marta va aconseguir la seva millor marca personal a l’especialitat, 9:16.50) i si tots aquests números coincideixen, la marca de l’estrella de Palència pot ser històrica. La multi campiona d’Espanya correrà a Barcelona el seu sisè 3.000 obstacles. Ha disputar la prova en cinc ocasions millorant en dues la plusmarca espanyola. El seu pitjor record el conserva de la final olímpica, en què se’n va anar al terra als darrers 300 metres. Però Marta, que va treure conclusions d’aquella carrera, té clar que el seu objectiu és culminar la seva carrera en esta especialitat a Londres 2012.| A una recent entrevista publicada a la newsletter de Barcelona 2010, la deixeble de César Pérez, explicava la troballa dels 3.000 obstacles a la part crepuscular de la seva carrera: “Gaudeixo corrent obstacles. Havia estat molts anys buscant una prova on pogués notar aquesta sensació i al final l’he trobat. Crec que és la meva millor distància per aquest moment de la meva carrera esportiva”. El seu enfrontament davant Galkina es produirà inevitablement a Berlín, al Campionat del Món del proper mes. Ambdues estan realitzant una temporada molt semblant: han començat a la seva actual especialitat amb triomfs molt còmodes (a Málaga l’espanyola i a Moscou i Roma la russa) i han provat la seva velocitat terminal a un 1.500 elevat (a Madrid l’espanyola amb 4:04.84 davant Natalia Rodríguez, subcampiona d’Europa de pista coberta i a Moscou la russa amb 4:02.34) per esperar els darrers esdeveniments abans de l’assalt final a Berlín. Galkina és la primera del rànquing mundial amb la seva marca de Roma del passat divendres (9:11.58) i Marta ve a continuació. Galkina no ha perdut una sola carrera a 3.000 obstacles des de setembre de 2007 i el passat any va obtenir sis victòries, entre elles la de la final olímpica, en què va batre el rècord mundial i es va convertir en la primera i única dona que ha pogut baixar dels nou minuts (8:58.81). Però Marta s’entreveu a l’horitzó d’aquesta llista mundial i ja s’ha permès el luxe de demanar una carrera molt ràpida per Barcelona.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.