CINC CAMPIONS OLÍMPICS AL MÍTING CIUTAT DE BARCELONA

0
467

Pere Alcober: “El Míting Ciutat de Barcelona comptarà amb més estrelles que l’any passat”.
La sala de prensa del Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc ha sigut l’escenari escollit per presentar el Míting Ciutat de Barcelona davant els mitjans de comunicació. L’acte ha comptat amb Pere Alcober, president del Comitè Organitzador del Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010, i Romà Cuyàs, president de la Federació Catalana d’Atletisme. Alcober ha destacat la gran importància que tindrà aquest esdeveniment al tractar-se d’una clara aposta pel Campionat d’Europa d’Atletisme que es celebrarà el proper any així com una “embranzida pel Campionat d’Espanya”, els propers dies 1 i 2 d’agost. Per la seva part, Romà Cuyàs ha senyalat la importància que tindrà la primera prova test de Barcelona 2010 per la gran quantitat d’ atletes que han confirmat que assistiran el dia 25 de juliol.| I es que Cinc campions olímpics són fixes fins a la data a la llista de participants del 15 Míting Ciutat de Barcelona del proper 25 de juliol. A més de Veronica Campbell-Brown, la indiscutible figura de la reunió, la organització ha tancat la participació de Tomasz Majewski, medalla d’or en llançament de pes al 2008, de Virgilius Alekna, campió olímpic en llançament de disc al 2004, i dels velocistes nord-americans David Neville i Darold Williamson, membres de l’equip de relleus de 4×400 metres que es va fer amb el títol a Atenes ara fa cinc anys. Veronica Campbell-Brown, amb tres medalles d’oro olímpiques i un títol de campiona mundial al seu palmarès, és el gran reclam de la reunió. Ja al 2008 es va imposar a Barcelona als 200 metres amb 21.98, que fou un dels grans moments del míting. La jamaicana va vèncer abans d’ahir a Atenes als 100 metres amb un crono de 10.96 i ha escalat fins la quarta plaça del rànquing mundial 2009. A Montjuïc s’enfrontarà als 200 metres a Torri Edwards, Cheronda Williams i Simone Facey. El polac Majewski mesurarà les seves forces amb el campió mundial de pista coberta, el nord-americà Christian Cantwell. Són dos dels més grans al cercle del pes mundial i han coincidit en sis ocasions amb 3-3 de balanç particular. Aquesta temporada s’han vist les cares a una ocasió amb triomf per Majewski: 21,16 metres, el seu millor registre de 2009, al Prefontaine Classic d’Eugene, Oregon. A més, Manuel Martínez, Dan Taylor i Donald Scott, tres homes que han passat alguna vegada dels 21 metres, a una prova de molt alt nivell. També hi haurà un llançament de disc de gran qualitat amb el lituà Alekna, que aquest any ja està a 67,62 metres, el subcampió olímpic a Pequín, el polac Piotr Malachowski, i els espanyols Frank Casañas, cinquè a aquesta mateixa final, i Mario Pestano. Neville (segon a Atenes darrere Merritt) i Williamson, que aquest any estan més apagats que de costum, tindran a la línia de sortida un gran rival, el belga Kevin Borlee, que l’any passat va córrer els 400 metres en 44.88. Tant ell com el seu germà bessó, Jonathan, s’han mudat a Califòrnia per entrenar i els seus progressos no es faran esperar. Els 1.500 metres masculins, on hi hauran llebres per córrer a 3.31, tindran un especial interès per la participació espanyola encapçalada per Arturo Casado, que el passat divendres a Roma va córrer en 3:34.05. Un altre gran concurs masculí serà la longitud, on competiran Godfrey Mokoena (8,50 metres aquesta temporada), Yahya Berrabah (8,38 metres) i Hussein Taher Al-Sabee (8,15 metres). A la categoria femenina destaquen també les proves de 3.000 obstacles, on Marta Domínguez disputarà la sisena carrera de la seva jove carrera esportiva en aquesta modalitat, on posseeix la segona millor marca mundial de l’any. Vol millorar els 9:11.58 de la russa Gulnara Galkina de Roma fa uns dies i qui sap si apropar-se als 9 minuts, objectiu realista darrere la seva exhibició a Madrid, on fou segona als 1.500 metres amb 4:04.84, la seva millor marca de sempre. L’alemanya Betty Heidler serà una altra de les destacades de la reunió. La campiona mundial de llançament de martell és la cap de sèrie d’un concurs replet de llançadores amb excel—lents referències. Aquest any ha llançat ja 75,83 metres (tercera del món) i és una de les llançadores del reduït grup d’atletes que somien amb millorar el rècord del món que posseeix la russa Tatyana Lysenko amb 77,80 metres. Si ho aconsegueix el proper dia 25, tindrà una prima de 20.000 euros.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.