Avui, Míting Ciutat de Mataró

0
459

El 15 de juliol és un bon dia per ser presents a l’Estadi Municipal i viure en directe la catorzena edició del Míting Ciutat de Mataró, que retorna després d’un parèntesi en el qual la remodelació de la instal·lació va impedir la seva celebració. Ja va córrer perill, per motius econòmics, la 13a edició de l’any 2006, i no es va poder disputar els dos anys següents, però ara per fi es podrà superar aquest nombre tretze, per a molts és malèfic, en el qual s’havia encallat la cronologia de la més important competició atlètica que es pot veure a Mataró. Torna el míting… i ho fa en un estadi de vuit carrers, que molts aficionats a l’esport que no són seguidors habituals de l’atletisme, però s’acosten a presenciar-lo en aquest dia assenyalat, possiblement veuran per primer cop. Esperem que sigui l’escenari de curses excel·lents i de concursos apassionants.| El Laietània l’organitza –amb la col·laboració de l’Institut d’Esports de la nostra ciutat– fent valer una llarga tradició que hauríem de remuntar molt més enrere de les tretze edicions celebrades, amb les quals s’havia situat entre els mítings més destacats de Catalunya. I és que els més veterans recorden, i de ben segur que ho fan amb nostàlgia, aquell “Trofeu Clausura” que durant tants anys es va celebrar a les pistes de Mossèn Plandolit, on ara hi ha el Parc Central. Un trofeu que va portar a Mataró durant els anys cinquanta i seixanta –tot i que les condicions de la competició eren ben dolentes– al bo i millor de l’atletisme català i espanyol, que venien no pas per diners i sí per aconseguir la tradicional copa de fusta que s’emportaven els guanyadors de la que era la darrera competició de cada temporada. Ara no és la última, i per a la gent de l’atletisme aquest any la reunió atlètica mataronina és un bon aperitiu del Míting Ciutat de Barcelona que tindrà lloc el dia 25 de juliol i dels Campionats d’Espanya que també se celebraran a l’Estadi Olímpic la primera setmana d’agost, sempre pensant en uns Campionats d’Europa 2010 en els quals l’afició a l’atletisme tindrà l’oportunitat de demostrar que està ben viva a casa nostra.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.