VERONICA CAMPBELL-BROWN, LA SPRINTER DEL TRIPLET OLÍMPIC

0
470

La velocista jamaicana corre avui a Atenes, on afina la seva posada apunt de cara al Campionat del Món de Berlín.
A començaments de la setmana vinent arribarà a Barcelona Enfrontada a Tori Edwards, Cheronda Williams, Simone Facey i Aleen Bailey, la jamaicana Veronica Campbell-Brown (VCB) ha de sumar a Barcelona una nova victòria a la seva sèrie de triomfs que van començar fa més d’un any, darrera la seva última derrota a New York el 31 de maig de 2008 davant la nord-americana Bianca Knight. I està condemnada a ser, a més, l’estrella de la reunió, com ho va ser l’any passat quan va aconseguir millorar el rècord dels 200 metres del Míting Ciutat de Barcelona amb un registre per sota dels 22 segons (21.98), un fet poc freqüent si observem que a la passada temporada només van baixar d’aquest llindar tres dones a tot el món i que en el que va de temporada encara no ho ha fet cap.| La triple campiona olímpica (200 metres a Atenes 2004 i Pequín 2008 i 4×100 metres a Atenes 2004 amb l’equip de Jamaica) ja va tenir una impressionant ratxa d’imbatibilitat a començaments de segle, quan va enllaçar un total de 42 carreres sense conèixer la derrota, entre març de 2000 i juliol de 2005. VCB, que viatjarà a Barcelona acompanyada pel seu marit, Omar Brown, campió dels 200 metres dels Jocs de la Commonwealth de 2006, està a l’avantsala del millor moment de la temporada mentre prossegueix el seu “stage” d’entrenament a Grècia. Juntament a la resta de membres del seu equip, On Track Management (OTM), la extraordinària velocista jamaicana, vuitena millor marquista mundial de tots els temps a la seva distància (21.74), roman a Grècia unes setmanes seguint el costum de les últimes temporades. Avui a Atenes (Meeting Tsikilitiria) corre novament en 100 metres davant la nord-americana Carmelita Jeter i el dia 20 està previst que competeixi, ja a la seva distància preferida, a Rethimo. Després, viatja a Barcelona, on se l’espera el dia següent. A Montjuïc correrà 200 metres. Les seves dues proves precedents d’aquesta distància corresponen a la reunió d’Orlando, segellada amb triomf en 22.58 (el mateix dia va vèncer els 100 metres a 11.04), i a la de Kingston, de nou amb victòria a 22.40. Malgrat haver confessat que es va a concentrar als 200 metres per preparar millor el Campionat del Món de Berlín (per la seva victòria a Osaka 2007 als 100 metres ja té plaça segura a aquesta distància), la seva millor actuació en el que va de temporada es va produir a Clermont, Florida, als 100 metres, en els quals va aconseguir un sensacional de crono de 10.81 encara que amb lleuger vent favorable. La deixeble de Lance Brauman, la segona dona a la història en repetir victòria olímpica als 200 metres (al 1976-1980 ho va aconseguir la llavors alemanya oriental Barbel Eckert), és indiscutiblement una de les grans de la velocitat mundial. Als seus 27 anys, Campbell-Brown ha assolit la maduresa esportiva i gaudeix ara d’un status a l’alçada de les seves victòries. A més, VCB podrà gaudir a Barcelona d’alguns dels seus majors hobbies, el turisme, el menjar i les compres. I encara li quedarà temps per vigilar el moviment a les llibreries del llibre que va escriure després de la seva consagració a Pequín: “A Better You: Inspiration for Life´s Journey”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.