PANAYOTOU ARRIBA A L’ESTADI OLÍMPIC DESPRÉS DE RECÓRRER 2010 QUILÒMETRES EN UN MES

0
2474

Emotiva rebuda a l’ultramaratoniana a Montjuïc. Pere Alcober, president del Comitè Executiu de Barcelona 2010, assegura que “no ho oblidarem mai” “Sembla impossible que ho hagi aconseguit. No ha estat una bogeria, però abans dels últims dies, en els quals tot a transcorregut amb normalitat, he passat 18 dies d’agonia i patiment”, han sigut les primeres paraules de l’ultramaratoniana grega resident a Barcelona Alexandra Panayotou, que ha travessat la línia de meta de l Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona a les 6.35 de la tarda en mig d’un silencio esfereïdor al que ha seguit una ovació més pròpia d’un teatre de l’opera que d’un recinte esportiu.| Panayotou ha cobert els 79 quilòmetres de la seva última etapa en poc més d’11 hores i 15 minuts, encara que durant el seu últim recorregut ha protagonitzat un gest digne de menció a l’aturar-se uns minuts davant l’edifici de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, on ha rebut l’homenatge dels representants d’aquesta administració. L’atleta viu en aquesta ciutat i d’aquí a uns dies li oferiran una recepció oficial més que merescuda. Desenes de corredors que s’han anat citant a través d’internet i de sms han esperat l’arribada de Panayotou a Montjuïc. L’ascensió des de la Font Màgica ha estat molt alegre i la pròpia atleta s’ha emocionat davant les mostres de carinyo que ha anat rebent des de les voreres del carrer. El desafiament s’ha complert. Han sigut 31 jornades per recórrer 2010 quilòmetres. En total, 315 hores d’esforç i una mitjana de prop de 6,5 quilòmetres per hora. Panayotou solia començar entre les 6.30 i les 7 del matí per evitar en la mesura del possible la calor i acabava la seva ració diària de 70 quilòmetres a les 6 de la tarda. Va sortir la sortida el 6 de juny des del propi estadi i ha recorregut mitja Espanya acompanyada pel Frank Jensen, que a més de conduir l’autocaravana ha tingut cura de la neteja, la cuina i els massatges de la corredora. “Amb el Frank i aquests últims dies amb la meva mare, hem format un magnífic equip -ha aclarit Panayotou després de rebre 31 roses de color taronja, una per cada etapa, que li ha regalat el president del Comitè Executiu de Barcelona 2010, Pere Alcober- i vull agrair-li la col—laboració que ha tingut de l’Institut Barcelona Esports, de la Marató de Barcelona, del clan Massana –amics de l’atleta-, de Josep María Antentas i naturalment de Barcelona 2010, que m’han animat constantment”. Panayotou suma a les seves gestes anteriors, com córrer en solitari entre Barcelona i Santiago de Compostela a raó de 60 quilòmetres diaris o competir contra un cavall entre Montserrat i Ripoll (160 quilòmetres), aquesta increïble proesa que ha fet per promocionar el Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010, repte que entrarà amb tota seguretat al llibre Guiness dels rècords. El president del Comitè Executiu de Barcelona 2010, Pere Alcober, ha destacat a la mateixa línea de meta la importància del desafiament i s’ha limitat a donar-li les gràcies a l’atleta pel seu esforç. “No ho oblidarem mai”, ha afegit.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.