Cursa de Barberà 2009

0
627

El maratonià barberenc del Diadora Benito Ojeda va demostrar la seva qualitat i el seu coneixement de la prova per tornar a guanyar en aquest 2009 i ja van set vegades. Ojeda va sortir al grup capdavanter de la cursa acompanyat per l’atleta del CA Igualada, Jose Manuel Granadero i l’atleta del CA Canovelles, Abdeslam El Ouahabi. A mesura que va avançar la primera volta al circuit tots tres van agafar uns metres d’avantatge al grup perseguidor, on hi havia altres favorits al podi com Carlos Cera (JA Montcada), Fernando Chamorro (California Sports), Jaume Domingo (California Sports), l’atleta de la UA Barberà Mohamed Kamal i Carmelo Quatrocchi (JA Sabadell). A la segona volta, el grup perseguidor es va anar estirant, mentre que els tres integrants del grup capdavanter guanyaven metres i començaven la lluita per la victòria. No va ser fins als darrers metres que Ojeda va poder confirmar la seva victòria, entrant amb suficient avantatge a les pistes d’atletisme, per darrera Granadero seria segon i El Ouahabi tercer. | El quart lloc va deparar una lluita trepidant a l’esprint entre Cera i Chamorro que es va endur finalment el montcadenc i sisè va ser el guanyador de l’any passat Jaume Domingo, setè Carmelo Quatrocchi, vuitè Fernando Prieto del J’Arribu, novè Pascual Hermosilla del Sant Boi i desè Francisco Cámara del California Sports. L’atleta de la UA Barberà Mohamed Kamal va pagar a la segona volta el fort calor i l’esforç fet el dia abans al campioant de Catalunya junior i va entrar 14è, just després del primer atleta de l’entitat organitzadora, David Guiamet. A la categoria femenina la cursa no va tenir menys nivell. Va encapçalar la prova en tot moment l’atleta del FC Barcelona, Txell Calduch, que va passar la primera volta al lloc 24 de la general amb 26 segons de marge respecte la segona classificada l’atleta d’Ucraïna Inna Lebedieva. El tercer lloc el va ocupar l’atleta del Grup Fondistes Blanes, Anna Rosa More no que passava la primera volta a mig minut de Lebedieva. A la segona volta no van canviar les posicions però Lebedieva va intentar apropar-se a Calduch i ho va aconseguir als darrers metres, arribant a la línia d’arribada a només 15 segons de Txell Calduch, gran dominadora de la prova i que s’estrena en el palmarès de la Cursa. El bronze va ser per Moreno, el quart lloc per Alèxia Patiño del Corredors.cat, el cinquè per la barberenca de la JA Sabadell Laura Gómez, sisena Núria Atalaya (Corredors.cat), setena Marta Gómez (JA Sabadell), vuitena Mercedes Moller. En finalitzar la prova es van repartir trofeus als primers classificats masculins i femenins de les 8 categories d’edat establertes i també premis als millors equips, puntuant els cinc primers atletes per entitat. ResultatsFotos
Participació rècord.- Amb gairebé 500 inscripcions l’edició d’enguany ha estat la més multitudinària de la història de la Cursa Ciutat de Barberà, Cursa Contra el Racisme. Una bona manera de celebrar el 10è aniversari de la prova i premiar així l’esforç de l’organització. Finalment van ser 402 els atletes, incloses 72 dones, que van completar la prova, marcada per la forta calor i la duresa del circuit amb lleus però continuats desnivells. Però els temps aconseguits pels atletes, que poden saber també el que van trigar en fer la primera volta, demostren que tot i les dificultats a la Cursa de Barberà es pot córrer ràpid, ja que els primers van completar la prova a 3’03’’ el quilòmetre de mitjana, 28 atletes van fer la cursa a menys de 3’30’’, sent 94 els que van baixar dels 20’ (4’00’’ el quilòmetre), entre els quals hi va haver les tres primeres dones classificades. Per tant, més de mig miler de persones van gaudir de la Cursa en la seva 10a edició, ja que després de la cursa competitiva de 10 quilòmetres es va celebrar una cursa no competitiva per a nens que va consistir en donar una volta a la pista. Gairebé mig centenar de nens i nenes van participar en aquesta prova, que tenia per objectiu que els més menuts es divertissin. Festa esportiva i organització brillant.- La calor, la participació i la tovallola han estat els trets característics d’aquesta 10a edició de la prova. Com sempre no va faltar la carpa informativa de SOS Racisme, on es va mostrar la tasca que fa aquesta ONG, ni la lectura del manifest que enguany recordava que encara queda molta feina per fer si es vol eradicar completament el racisme i la xenofòbia. Ni tampoc una bona organització, amb gent disposada a facilitar la tasca dels corredors i fomentar l’aspecte festiu de la prova. La bossa d’obsequis enguany amagava una gran sorpresa, en comptes de la típica samarreta en acabar la cursa es va lliurar a tots els corredors una tovallola de bany exclusiva d’aquesta 10a edició, un regal que es va complementar amb altres obsequis i el sorteig de nombrosos lots. Més endavant es donarà a conèixer la quantitat exacta del donatiu que l’organització de la prova atorga a SOS Racisme i es començarà a treballar per tal de fer que l’onzena edició torni a ser del gust de tots els participants.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.