Última setmana d\’inscripció per la Cursa Contra el Racisme a Barberà del Vallès

0
343

De moment hi ha més de Més de 200 atletes inscrits, entre els atletes del Club i les inscripcions d\’última hora, les previsions són de 400 atletes participants a la cursa del proper diumenge dia 28. La sortida es donarà a les 10 del matí des de l\’interior de les pistes d\’atletisme de Barberà. Han confirmat la seva participació, l\’atleta local, Benito Ojeda, el Guanyador de l\’anterior edició, Jaume Domingo i en dones, la guanyadora de la cursa del corte Inglés, Txell Calduch del FC Barcelona i la campiona catalana de marató, Ana Rosa Moreno del Blanes. La cursa tindrà una distància de 5 km. Ideal per atletes que vulguin iniciar-se dins el món de les curses de fons. El cronometratge el fa Championchip. L\’obsequi a tots els participants arribats a meta és una tovallola de bany. Hi haurà també una cursa de pitufos, sense classificació, donant una volta a la pista de 400 metres.| REGLAMENT 1. Carrera oberta a tots les persones sense distinció de sexe, edat o nació que es realitzarà el dia 28 de juny de 2009. 2. Es realitzarà una cursa diferenciada amb horaris i categories segons figura en aquest reglament. 3. Categoríes 1995 i 1994 A m i f 1993 i 1992 B m i f 1991 i 1990 C m i f 1989 i 1975 D m i f 1974 i 1965 E m i f 1964 i 1957 F m i f 1956 i 1950 G m i f 1949 i anteriors H m i f Cadires de Rodes Premis per equips, als 3 primers equips masculins de 4 atletes i femenins de tres atletes. Hi haurà una cursa per pitufos. 400 metres. 1 Volta a la Pista. 4. Inscripcions Per a totes les categories serà de 7 euros, amb xip propi, 6 euros Les inscripcions seran online fins el 25 de juny de 2009 5. Cursa Sortida i arribada DINS LES PISTES D\’ATLETISME. Hora de sortida 10h00m 6. Premis Trofeu als tres primers classficats a la general masculina i femenina. Medalles als tres primers classificats de cada categoria, masculina i femenina. L\’atleta amb trofeu a la general no tindrà medalla per categories. Regal commemoratiu. 7. L\’entrega de premis es farà en acabar la cursa 8. Hi haurà servei de guardaroba i dutxes. 9. Les reclamacions es faran per escrit. Acabada la competició la decisió de l\’organització serà inapelable. 10. L\’organització declina tota responsabilitat sobre els accident i perjudicis que es puguin derivar de la participació. 11. El fet d\’inscriure\’s a la cursa suposa l\’acceptació d\’aquest reglament. 10 anys corrent contra el Racisme La Unió Atlètica Barberà, el Patronat Municipal d’Esports i SOS Racisme volen felicitar enguany a tots els atletes que han participar a la Cursa Ciutat de Barberà – Cursa Contra el Racisme per haver fet possible que la prova compleixi aquest 2009 deu anys i s’hagi convertit en una cursa de referència on mai falta la qualitat, els regals, la solidaritat i el bon ambient. Amb l’arribada del nou segle la Unió Atlètica Barberà es va proposar recuperar la cursa del poble, que s’havia deixat de celebrar, però donant-li més qualitat i fent-la més propera a la ciutadania. Així que es va començar a treballar de valent per crear una nova activitat que donés un impuls a l’esport durant la Festa Major del municipi i es va idear la Cursa Ciutat de Barberà. Durant el procés de treball previ a la celebració de la cursa es van produir els lamentables fets racistes al poble andalús de El Ejido i els organitzadors de l’esdeveniment van pensar que l’esforç humà i organitzatiu que faria l’entitat amb motiu de la cursa potser es podria aprofitar també per fer una crida des del món de l’esport contra el racisme, així que es va proposar afegir a la cursa el nom Cursa Contra el Racisme i es va convidar a participar a l’organització a l’entitat SOS Racisme. D’aquesta manera va néixer una relació entre totes dues entitats que va anar augmentant mica en mica i que va servir al 2003 per denunciar el brot racista al barri de Ca n’Anglada de Terrassa i va portar a que la UA Barberà instaurés una quantitat simbòlica de drets d’inscripció que es destinaven a fer un donatiu a SOS Racisme així com que a cada edició de la cursa es fes lectura d’un manifest contra el racisme. Organitzar una cursa solidària era en aquella època un fet molt innovador que des del primer moment va ser un tret distintiu de la prova barberenca. Però amb els anys la cursa ha destacat també per la qualitat dels participants, la duresa del circuit en fer-se al juliol, les curses dels més menuts i l’amabilitat i dedicació dels voluntaris. En aquestes primeres nou edicions han participat més de 5.000 atletes i la quantitat del donatiu a SOS Racisme ja supera els 2.500 euros. En l’apartat esportiu la cursa ha anat creixent any rere any i tot i que s’han produït canvis en el recorregut, en les darreres edicions s’ha optat per fer una cursa amb dues voltes, per a que els veïns puguin veure més vegades als atletes i sempre passant pel centre del poble. La samarreta de regal, alguns anys també l’entrada a la piscina i sempre una bona bossa amb més obsequis han permès crear un grup de corredors fidels a la prova. Entre ells es troba l’atleta que més vegades l’ha guanyada, el maratonià resident a Barberà, Benito Ojeda, que ha pujat al més alt del podi sis vegades. Entre els guanyadors de la prova destaquen també Carme Ballesteros amb dos títols, Vinyet Nogueró, Ninfa Estela o Jaume Domingo, guanyador de l’edició del 2008. Enguany la cursa arriba a la seva 10a edició i per això des de l’organització es vol convidar a tothom a participar-hi. Segur que tots aquells que s’han iniciat en el món de les curses en ruta amb aquesta prova no hi falten i també repetiran aquells que ja l’han tastada, però enguany la UA Barberà vol celebrar l’aniversari amb nous corredors i per aquest motiu ha preparat la cursa pel 28 de juny, un dia sense cap altra prova al calendari. Tota la informació referida a la cursa del 2009 la podreu trobar a la web http://cursadebarbera.blogspot.com/, feu una ullada i segur que acabeu corrent pels carrers de Barberà. Fotos 2008: http://picasaweb.google.com/cursadebarbera Salut !

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.