Alta participació i rècords polvoritzats a la GORE-TEX ® SERIES –VERTICAL Grandvalira

0
476

Un total de 410 atletes han participat durant aquest cap de setmana en les ja consolidades GORE-TEX® SERIES a Grandvalira. Els atletes Sílvia Leal i Dídac Cuadros s’han endut el triomf en la Vertical Race del diumenge de 16,5 km de longitud. Durant el dissabte es va portar a terme la Vertical Kilometer de 3,8 km amb victòria de l’andorrana Stephanie Jimenez i Agustí Roc, aquest últim va aconseguir superar el mític rècord de Kílian Jornet del 2007.| Cap de setmana de intenses curses verticals per muntanya amb l’explosiu Vertical Kilometer de 3,8 km de longitud el dissabte i amb la Vertical Race de 16,5 km el diumenge, ambdues amb sortida a Canillo i arribada al Pic de Maians. Clar triomf de Leal en dones a la Vertical Race Un total de 200 atletes han protagonitzat a les 9:30 del matí del diumenge la multitudinària sortida de la Vertical Race. En primer lloc les dones i un quart d’hora més tard els homes, la sortida s’ha fet en massa a Canillo a 1.600 m i poc a poc els més ràpids han anat posicionant-se al capdavant de la carrera. Després de 16,5 quilòmetres, els atletes han aconseguit arribar a la meta, al Pic de Maians a 2.466m. Dos atletes catalans, Sílvia Leal i Dídac Cuadros s’han fet amb el triomf en aquesta prova a Grandvalira, la primera amb un temps total de 2:09:39 i de 1:37:56 per a Cuadros. En dones, Sílvia Leal, del C.E. Solsonès, repeteix pòdium, ja que el dissabte en la prova del quilòmetre vertical ja va obtenir el tercer lloc. La guanyadora declarava després de la cursa estar “molt orgullosa de la victòria en aquesta Vertical Race, tot i que em trobo millor en el Vertical Kilometer on vaig ser tercera”. El seu objectiu ara és preparar-se específicament per estar entre les cinc primeres a la Super Final de la Torre de Collserola a Barcelona”. El segon lloc en categoria femenina ha estat per la Mònica Aguilera de Salomon Santiveri que ha acabat la cursa amb un temps total de 2:11:09, i el tercer lloc del podi ha estat per a Tina Gomez, dels Mountain Runners de Berga, amb un temps total de 2:16:09. Vertical Race masculina amb una forta lluita entre Roig i Cuadros En categoria masculina la victòria ha estat per al gironí Didac Cuadros que ha finalitzat la prova amb un excel·lent temps de 1:37:56. Després de la cursa ha declarat que “després de quedar quart en la Vertical kilometre d’ahir volia donar el màxim per acabar al podi d’avui diumenge. Després d’una lluita continuada amb Oscar Roig durant tot el recorregut, he pogut adjudicar-me la primera posició en l’sprint final”. Oscar Roig, l’atleta de pedala.cat de Balaguer, afincat a La Massana, ha repetit segon lloc del podi, com ahir en la prova de Vertical Kilometer, amb un temps total de 1:38:13. El tercer lloc del podi ha estat per Xavier Teixidó, corredor andorrà de la FAM que en la prova del dissabte va obtenir el cinquè lloc de la classificació, que en aquesta Vertical Race ha fet un temps total de 1:42:22. Stephanie Jiménez domina la Vertical Kilometer del dissabte Els pronòstics es van fer bons a la Vertical Kilometer de Grandvalira on s’hi van inscriure 210 corredors. En categoria femenina l’atleta favorita, l’andorrana Stephanie Jimenez del Salomon Santiveri, va guanyar aquesta quarta edició del quilòmetre vertical amb un temps total de 0:46:58, i només amb una diferència de 1.37, la catalana Mònica Ardid aconseguia el segon lloc, amb un temps total de 0:48:35 i en el tercer lloc del pòdium es situà, Sílvia Leal, atleta del Solsonès, amb un total de 0:50:23. Stephanie va assegurar després de la cursa sentir-se “molt còmoda en ascensions explosives del tipus quilòmetre vertical i una gran alegria per la primera posició a la cursa”. Per altra banda, té “plena motivació per continuar entrenant per arribar a la Super Final de la Torre de Collserola de Barcelona, on espero guanyar ja que tinc experiència en carreres del circuit mundial vertical, com la torre Pirelli de Milà o a la d’Àustria, Donauturm a Viena”. Rècord de Roc a la Vertical Kilometer En categoria masculina, el triomf va ser per a Agustí Roc del Salomon Santiveri, amb un temps espectacular de 0:36:00 amb el que va superar el rècord, amb un minut i disset segons, que va aconseguir Kilian Jornet en l’edició del 2007. El català va tenir una clara superioritat durant tota la cursa i va afirmar “estar molt ben preparat a nivell físic per ascensions tan explosives, ja que les meves lesions als turmells, no em permeten participar al màxim en altres tipus de proves de muntanya, on les baixades hi tinguin un paper fonamental”. Tanmateix el seu objectiu ara mateix està en baixar de tres minuts en la Super Final a la Torre de Collserola per establir el seu propi rècord i així posicionar-se dins d’aquest Vertical World Circuit, en el que s’inclou aquesta prova. En segona posició va destacar Oscar Roig amb un temps total de 0:39:11 i en tercer lloc Just Sociats, amb un temps de 0:39:18. El primer atleta andorrà en arribar al cim va ser, Xavier Teixidó de la Federació Andorrana de Muntanya amb un temps total de 0:41:20. Èxit de participació i organització En aquesta quarta edició, el número de participants ha augmentat i també d’atletes d’alt nivell com l’andorrana Stephanie Jimenez, la catalana Mònica Ardid, Agustí Roc o fins i tot atletes d’ultrafons que s’inicien en aquest tipus de curses, com és el cas de Josef Ajram o del periodista del diari Marca, Roberto Palomar, que es preparen per a la dura GORE-TEX© Transalpine Run que creua els Alps i on participaran el proper setembre. Tot a la competició d’aquest cap de setmana s’ha portat a terme sota uns esplèndids dies de primavera amb unes condicions meteorològiques inmillorables i una molt bona nota per part de l’organització de No Limit i de Grandvalira. Cerler i la Torre de Collserola les pròximes cites La propera cita del Vertical Running serà els dies 25 i 26 de juliol a l\’estació aragonesa de Cerler, a la Vall de Benasque sent també la primera de les proves de la Copa d\’Espanya de Carreres Verticals de la FEDME. Finalment, i després de puntuar en ambdues GORE-TEX ® SERIES, acabarà el dia 6 d\’octubre, amb l\’espectacular Superfinal, amb l\’ascensió a la Torre de Collserola. Aquest any, formant part del circuit internacional més important de curses verticals, el Vertical World Circuit, que inclou l\’ascensió a les més altes torres del món.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.