L’andorrana Stephanie Jimenez i el català Agustí Roc guanyen la Vertical Kilometer de Grandvalira

0
2189

Més de 200 inscrits han participat a la prova del quilòmetre vertical, en un dia de primavera espectacular, on les condicions meteorològiques han acompanyat tot el recorregut. El primer andorrà ha estat Xavier Teixidó, de la FAM, que ha aconseguit un molt bon cinquè lloc a la general. El diumenge a les 9:30 del matí es portarà a terme la Vertical Race amb un recorregut de 16,5 km que sortirà de Canillo i arribarà al Pic de Maians.| Protagonisme andorrà en dones Els pronòstics s’han fet bons al Vertical Kilometer de Grandvalira. En categoria femenina l’atleta favorita, l’andorrana Stephanie Jimenez, s’ha fet avui, un cop més amb el primer lloc d’aquesta quarta edició del quilòmetre vertical amb un temps total de 0:46:58, i només amb una diferència de 1.37, la catalana Mònica Ardid aconseguia el segon lloc, amb un temps total de 0:48:35 i en el tercer lloc del pòdium es situa, Silvia Leal, atleta del Solsonès, amb un total de 0:50:23. Stephanie ha assegurat després de la cursa “sentir-se molt còmoda en ascensions explosives del tipus quilòmetre vertical i satisfacció per la primera posició a la cursa”. Per altra banda, té “plena motivació per continuar entrenant per arribar a la Super Final de la Torre de Collserola de Barcelona, on espera guanyar, i on ja té experiència en carreres del circuit mundial vertical, com la torre Pirelli de Milà o a la d’Àustria, Donauturm a Viena. D’altra banda, Mònica Ardid, la catalana de la Unió Atlètica de Terrassa, ha declarat “haver-se sentit molt còmoda durant tota la cursa i pensa apretar al màxim de cara a la propera Cita a Cerler i repetir el lideratge com en la passada edició a la Torre de Collserola de Barcelona”. Rècord de Roc En categoria masculina, el triomf ha estat pel català Agustí Roc, amb un temps espectacular de 0:36:00 amb el que ha superat el rècord, amb un minut i disset segons, que va aconseguir Kilian Jornet en l’edició del 2007. El català ha tingut una clara superioritat durant tota la cursa i afirma “estar molt ben preparat a nivell físic per ascensions tan explosives, ja que les seves lesions als turmells, no el permeten participar al màxim en altres tipus de proves de muntanya, on les baixades hi tinguin un paper fonamental”. Tanmateix el seu objectiu ara mateix està en baixar de tres minuts en la Super Final a la Torre de Collserola per establir el seu propi rècord i així posicionar-se dins d’aquest Vertical World Circuit, en el que s’inclou aquesta prova. En segona posició destaca Oscar Roig, lleidatà del Pedala.cat que viu a La Massana amb un temps total de 0:39:11 i en tercer lloc Just Sociats, amb un temps de 0:39:18. El primer atleta andorrà en arribar al cim ha estat, Xavier Teixidó de la Federació Andorrana de Muntanya amb un temps total de 0:41:20. Èxit de participació En aquesta quarta edició, el número de participants ha augmentat i també d’atletes d’alt nivell com l’andorrana Stephanie Jimenez, la catalana Mònica Ardid, Agustí Roc o fins i tot atletes d’ultrafons que s’inicien en aquest tipus de cursa, com és el cas de Josef Ajram. La prova ha transcorregut com ja estava prevista en format de cronoescalada, començant al peu del Telecabina de Canillo, 1.530m i acabant, després de 3,8 explosius quilòmetres al Pic de Maians, a 2.466m. Tot, sota una esplèndid dia de primavera amb unes condicions meteorològiques inmillorables. Finalitzant el dia amb un sopar d’organització i participants al Restaurant Self-Service de l’estació de Grandvalira. La Vertical Race Demà diumenge es portarà a terme la segona meitat d’aquesta prova a l’estació andorrana de Grandvalira: la Vertical Race. A les 9.30h del matí començarà la cursa amb sortida en massa des de Canillo i acabant també al Pic de Maians, però ara, amb un recorregut total de 16,5 quilòmetres per paisatges diversos, prats i grans panoràmiques de la vall; que finalitzarà a les 13.00h del migdia. Cerler i la Torre de Collserola les pròximes cites La propera cita del Vertical Running serà els dies 25 i 26 de juliol a l\’estació aragonesa de Cerler, a la Vall de Benasque sent també la primera de les proves de la Copa d\’Espanya de Carreres Verticals de la FEDME. Finalment, i després de puntuar en ambdues GORE-TEX ® SERIES, acabarà el dia 6 d\’octubre, amb l\’espectacular Superfinal, amb l\’ascensió a la Torre de Collserola. Aquest any, formant part del circuit internacional més important de curses verticals, el Vertical World Circuit, que inclou l\’ascensió a les més altes torres del món.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.