Previsió de més de 400 inscrits a les GORE-TEX® SERIES de Grandvalira

0
524

Les inscripcions per a les curses verticals del cap de setmana del 20 i 21 de juny superaven a darrera hora del dijous els 400 inscrits. Serà la quarta edició d’aquest circuit que passa pel domini andorrà on el dissabte es portarà a terme l’explosiu Vertical Kilometer i el diumenge la Vertical Race. Esportistes d’Andorra, França, Espanya i Itàlia seran presents en aquesta edició que sumarà més de 400 inscrits. Les GORE-TEX® SERIES consten de dues curses a disputar la tarda del dissabte i el matí del diumenge entre Canillo i el Pic de Maians.| Aquestes curses són molt populars entre les dones ja que el 22 per cent dels participants d’aquest cap de setmana són fèmines. També és un format amb molta acceptació entre les famílies amb fills ja que estarà en marxa la guarderia de l’estació on els nens estan ben atesos mentre els pares es dediquen a gaudir del seu esport. Per altra banda, el públic participant espanyol és molt extens amb representants d’Aragó, Castella-La Manxa, Castella-Lleó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Euskadi i Navarra. El quilòmetre més llarg El dissabte dia 20, tindrà lloc la primera de les proves: el Vertical Kilometer, una cronoescalada que neix al peu del Telecabina de Canillo, a 1.530 m, i que després de 3,8 explosius quilòmetres de recorregut finalitza al Pic de Maians, a 2.466 m, superant un desnivell total de 935 m. Les instal lacions de l\’estació d\’esquí de Grandvalira permetran un descens molt més còmode, prenent els telecadires per arribar al punt de sortida amb total facilitat. En aquesta edició, la prova és puntuable per a la Copa d\’Andorra de Curses de Muntanya 2009. D\’altra banda, el diumenge es durà a terme l\’altra meitat d\’aquesta Vertical Running, la Vertical Race. Cursa d\’alta muntanya amb un recorregut de 16,5 quilòmetres i un total de 1.350m de desnivell positiu amb sortida en massa des de Canillo i final en el mateix Pic de Maians, a 2.466m d\’altitud. Aquesta vegada, els participants podran gaudir d\’un recorregut més variat i amb diversitat de paisatges. La part més alta del recorregut transcorrerà per una zona d\’alta muntanya, amb senders entre prats i grans panoràmiques de la vall, deixant de banda i als densos boscos. Batent rècords Actualment els rècords de la Vertical Kilometer són per Kilian Jornet que ho va aconseguir en l\’edició de 2007, amb un temps total de 37\’17\” i en categoria femenina, se\’l va endur en la passada edició 2008, Stephanie Jiménez amb un total de 45 \’28 \”. Per a la Vertical Race repeteix rècord en categoria femenina, Stephanie Jiménez amb 1:56:32 el 2008, i aquesta vegada domina la categoria masculina Agustí Roc, amb un temps total de 1:35:16 també en 2008. Màximes facilitats Un any més Grandvalira aposta per donar les màximes facilitats als acompanyants i participants, perquè tothom pugui fer equip. Disposaran de les mateixes facilitats que els participants amb les instal lacions obertes i gratuïtes per poder veure la sortida, punts intermedis per animar i per arribar al cim per gaudir de l\’arribada. Així mateix, aquest any es seguirà donant especial importància a la participació femenina, potenciant el servei de guarderia durant l\’execució d\’ambdues proves. Cerler i la Torre de Collserola les pròximes cites La propera cita del Vertical Running serà els dies 25 i 26 de juliol a l\’estació aragonesa de Cerler, a la Vall de Benasque sent també la primera de les proves de la Copa d\’Espanya de Carreres Verticals de la FEDME. Finalment, i després de puntuar en ambdues GORE-TEX ® Series, acabarà el dia 6 d\’octubre, amb l\’espectacular Superfinal, amb l\’ascensió a la Torre de Collserola. Aquest any, formant part del circuit internacional més important de curses verticals, el Vertical World Circuit, que inclou l\’ascensió a les més altes torres del món. Adjuntem informació en document word i dues imatge: una d’Stephanie Jiménez, guanyadora de les dues proves andorranes de la passada edició i la de la sortida en massa de la Vertical Race, també de la passada edició a Grandvalira 2008.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.