Vertigen a Grandvalira amb la quarta edició de les GORE-TEX ® SERIES – VERTICAL RUNNING

0
614

Els propers dies 20 i 21 de juny, tindrà lloc a Grandvalira la primera cita del circuit de curses d\’ascensió vertical amb més solera. L\’estació andorrana ha estat pionera en la realització d\’aquest clàssic dins del món de proves verticals outdoor, i serà per quarta vegada la seva seu, aquesta vegada es preveu superar els 300 inscrits de la darrera edició. | El quilòmetre més llarg El dissabte dia 20, tindrà lloc la primera de les proves: el Vertical Kilometer, una cronoescalada que neix al peu del Telecabina de Canillo, a 1.530 m, i que després de 3,8 explosius quilòmetres de recorregut finalitza al Pic de Maians, a 2.466 m, superant un desnivell total de 935 m. Les instal lacions de l\’estació d\’esquí de Grandvalira permetran un descens molt més còmode, prenent els telecadires per arribar al punt de sortida amb total facilitat. En aquesta edició, la prova és puntuable per a la Copa d\’Andorra de Curses de Muntanya 2009. D\’altra banda, el diumenge es durà a terme l\’altra meitat d\’aquesta Vertical Running, la Vertical Race. Cursa d\’alta muntanya amb un recorregut de 16,5 quilòmetres i un total de 1.350m de desnivell positiu amb sortida en massa des de Canillo i final en el mateix Pic de Maians, a 2.466m d\’altitud. Aquesta vegada, els participants podran gaudir d\’un recorregut més variat i amb diversitat de paisatges. La part més alta del recorregut transcorrerà per una zona d\’alta muntanya, amb senders entre prats i grans panoràmiques de la vall, deixant de banda i als densos boscos. Batent rècords Actualment els rècords de la Vertical Kilometer són per Kilian Jornet que ho va aconseguir en l\’edició de 2007, amb un temps total de 37\’17\” i en categoria femenina, se\’l va endur en la passada edició 2008, Stephanie Jiménez amb un total de 45 \’28 \”. Per a la Vertical Race repeteix rècord en categoria femenina, Stephanie Jiménez amb 1:56:32 el 2008, i aquesta vegada domina la categoria masculina Agustí Roc, amb un temps total de 1:35:16 també en 2008. Màximes facilitats Un any més Grandvalira aposta per donar les màximes facilitats als acompanyants i participants, perquè tothom pugui fer equip. Disposaran de les mateixes facilitats que els participants amb les instal lacions obertes i gratuïtes per poder veure la sortida, punts intermedis per animar i per arribar al cim per gaudir de l\’arribada. Així mateix, aquest any es seguirà donant especial importància a la participació femenina, potenciant el servei de guarderia durant l\’execució d\’ambdues proves. Cerler i la Torre de Collserola les pròximes cites La propera cita del Vertical Running serà els dies 25 i 26 de juliol a l\’estació aragonesa de Cerler, a la Vall de Benasque sent també la primera de les proves de la Copa d\’Espanya de Carreres Verticals de la FEDME. Finalment, i després de puntuar en ambdues GORE-TEX ® Series, acabarà el dia 6 d\’octubre, amb l\’espectacular Superfinal, amb l\’ascensió a la Torre de Collserola. Aquest any, formant part del circuit internacional més important de curses verticals, el Vertical World Circuit, que inclou l\’ascensió a les més altes torres del món.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.