Diojus es presenta EL IV MÍTING INTERNACIONAL ISS, GRAN PREMI SKODA PER A ATLETES AMB DISCAPACITAT

0
593

OSCAR PISTORIUS, L’ATLETA
\”Un perdedor no és qui arriba l’últim sinó aquell que es queda assegut mirant i mai no ha intentat córrer\”.
Oscar Pistorius va llegir quan ja era adult aquesta nota que li va escriure la seva mare quan ell tenia només un any. Oscar va néixer sense turmells ni peronés el 22 de novembre de 1986 a Sandton, Johannesburg, província de Gauteng, Sud-africa. Als onze mesos d’edat va patir l’amputació d’ambdues cames per sota dels genolls. Malgrat les seves condicions, Oscar Pistorius va practicar, des de ben jove, molts esports: rugbi, waterpolo, tennis i lluita lliure. Una greu lesió de genoll el va apartar temporalment de l’esport; però va ser durant la rehabilitació, el gener de 2004, quan va prendre contacte amb l’atletisme. Ja mai no giraria la vista enrere.| Conegut com “Blade Runner” per les seves pròtesis de fibra de carboni ortopèdiques, Pistorius va participar als Jocs Paralímpics d’Atenes el 2004, on va quedar tercer a la final dels 100 m i guanyador dels 200 m. El Dr. Gerry Versveld, el cirurgià que li havia amputat les cames, era present a l’estadi. “Gràcies, això és el més sorprenent que podré veure mai”, li va dir. Des de llavors, la seva carrera esportiva ha estat un festival de victòries i rècords. Esperonat pel seu esperit de superació, Oscar Pistorius va intentar una cosa impensable: competir amb els atletes d’elit als Jocs Olímpics de Pequín l’estiu de 2008. Va ser a partir d’aquell moment quan la tècnica, que li havia permès de realitzar el seu somni, se li va girar en contra. La IAAF (Federació Internacional d’Atletisme) va considerar que les pròtesis de Pistorius li donaven avantatge sobre els seus rivals i no el va deixar participar a les proves de selecció. L’atleta va apel·lar i va aconseguir que el Tribunal d’Arbitratge de l’Esport anul·lés la decisió de la IAAF, i li va permetre d’aquesta manera prendre part a les proves de classificació per al Jocs Olímpics. Finalment, no va poder participar-hi ja que no va assolir els temps mínims requerits. Però els Jocs Paralímpics de Pequín van ser apoteòsics: Pistorius va tornar a casa amb les tres medalles d’or a les proves de 100 m, 200 m i 400 m. Paradigma de la superació personal, Oscar Pistorius té un lema que el defineix perfectament: “Les teves discapacitats no et discapaciten; les teves capacitats et capaciten”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.