TRIATLÓ: Andoni Ibarbia i Zania Saleh vencedors en el Ironcat 2009

0
465

El passat dissabte 16 de maig de va disputar en l\’Ampolla (Tarragona) la sisena edició del Ironcat, Copa de les Nacions i Campionat de Catalunya de triatló de llarga distància, amb les victòries del basc Andoni Ibarbia (Azkoitiko T.T.) i l\’andalusa d\’ascendència siria Zania Saleh (FG Nutrició Triatló Marbella), que van guanyar la prova amb uns registres de 8 h 54 min 04 s i 12 h 50 min 46 s, respectivament. El Ironcat es disputa sobre les mateixes distàncies que les proves Ironman, amb 3.800 metres de natació, 180 km de ciclisme i 42,195 km de carrera a peu final.| El francès Albert Florent va ser el primer líder de la prova completant el segment de natació amb un parcial de 48 min 21 s, mantenint-se al capdavant durant 4 de les 6 voltes del segment ciclista, per a ser avançat pel madrileny Sergio Bueno (Chiverto 226) que va passar a liderar la prova en la marató final, amb més de 12 minuts d\’avantatge en la segona transició sobre Andoni Ibarbia, situat ja en una segona posició provisional. Sergio Bueno va abandonar de seguida, quedant Ibarbia al capdavant de la prova amb l\’alemany Benjamí Doehrer retallant-li l\’avantatge a un ritme frenètic, per a imposar-se Ibarbia per segon any consecutiu, aquesta vegada per tan sol 18 segons d\’avantatge en la línia de meta sobre Doehrer, segon classificat. Tots dos van aconseguir finalitzar per sota de la barrera de les 9 hores, que és l\’indicador de referència dels grans triatletes. Sebastián Hauer (SCC Berlin Grünau) va finalitzar en tercera posició per davant del veterà basc Ramon Arias (SVC Seguretat). Per la seva banda Imanol Arteaga (Saiatuz Kirol Taldea Lasarte) amb la seva dotzeava posició, afegida als resultats de Ibarbia i Arias va aconseguir la Copa de les Nacions de triatló 2009 per a Euskadi. El pratenç Víctor Dobaño es va proclamar campió de Catalunya de triatló de llarga distància, finalitzant la natació en tercera posició, per a mantenir-se en carrera a un ritme regular sense disputar els primers llocs, finalitzant en una setena posició que afegida a les classificacions de Xavier Bellon i de l\’incondicional de la prova Ricardo Luis Lazarte, van dur al C.N. Prat Triatló a la victòria per equips del Ironcat. Toni Pallarès (C.N. Vallirana) i Robert Mayoral (C.N. Reus Ploms) van acompanyar a Dobaño en el pòdium del campionat català. Lisa Cockburn (C.N. Sabadell) triatleta catalana d\’adopció procedent de Trinitat Tobago, va liderar la prova fins al final de la primera de les 6 voltes de la marató final, sent superada per Zania Saleh qui al deixar la bicicleta va sortir a córrer desbocada, estant a punt d\’abandonar doncs en 7 km li va neutralitzar els 15 minuts de diferència, per a quedar-se a continuació gairebé extenuada, aconseguint avituallar-se a temps per a mantenir-se en cursa i aconseguir la victòria final per davant de Cockburn.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.