WIAR 09, raid d\’aventura internacional femení

0
513

El proper 20 juny La Cerdanya acollirà la 7ª edició del raid WIAR, organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya, és un raid internacional femení que cada temporada es celebra en un indret diferent de la geografia catalana i que té com a principal objectiu incentivar l’esport i la pràctica competitiva femenina en l’àmbit de les activitats en el medi natural. | Organitzar una prova internacional de raids d’aventura, incentivar l’esport de lleure i la practica competitiva i la dona en els mitjans de comunicació, donar a conèixer el món dels raids d’aventura a Catalunya i contribuir en un projecte solidari mitjançant una acció d’àmbit social són els principals objectius que persegueixen les seves organitzadores. No ens podíem imaginar que l’organització del primer raid exclusivament per dones l’any 2003 creixeria de tal manera fins el dia d’avui. El raid ha anat evolucionant i adaptant- se a les necessitats del moment, però sempre ha mantingut els valors i essència que se’ls va voler donar des del primer moment. El WIAR ha visitat diferents indrets del territori català, i sense dubte, per allà on ha passat ha deixat empremta. Ha estat una oportunitat per conèixer nous indrets, racons, muntanyes i pobles del nostre territori, i donar-los a conèixer a totes les corredores i els seus assistents. 2003: Puigcerdà i voltants de França (1 dia) 2004: de La Seu d’Urgell a Puigcerdà (2 dies) 2005: Berga (2 dies) 2006: Camprodon (2 dies) 2007: del Pantà de Sau a Centelles (2 dies) 2008: de Sant Feliu de Guíxols a Girona ciutat (1 dia) Cada any el WIAR col·labora amb un projecte solidari, i des de els seus inicis un 10% de les inscripcions han anat a diferents causes com son la lluita contra el càncer de mama (2004), a una associació contra la violència domèstica (2005), a una associació de nens del Nepal (2006), a una associació de fills discapacitats de Nicaragua (2007) o a una escola de nens sords d’Etiòpia (2008). El WIAR es una prova on equips de dues corredores, amb un assistent, han de superar diverses proves en el medi natura, com son l’orientació, la bicicleta de muntanya, la cursa a peu, activitats amb cordes o tir amb arc. Els equips han d’anar passant per una sèries de punts de control marcats en uns mapes amb la única ajuda d’una brúixola. L’estratègia i la bona orientació són claus per completar aquesta exigent prova. El recorregut es manté en secret fins moments abans de la sortida, i una setmana abans es desvetllarà el punt de sortida del raid. Diferents paratges de la comarca gironina de La Cerdanya seran els que visitaran les corredores participants. En un sol dia de competició, en total les corredores hauran de recórrer uns 100km amb uns 1.500 metres positius de desnivell acumulat. El primer equip necessitarà unes 7 hores per completar tot el recorregut. Al llarg de la cursa hi ha alguns punts de tall, on els equips podran triar si seguir el recorregut sencer o bé tallar i realitzar un recorregut més curt. La recepció dels equips es farà el divendres 19 de juny a partir de les 19:00h i el indret exacte de reunió a La Cerdanya es comunicarà a les corredores inscrites la setmana prèvia a la disputa del raid. S’espera comptar amb el límit màxim d’equips que poden participar-hi (50), 100 corredores de diferents franges d’edat. Al llarg de les 6 edicions anteriors el WIAR ha comptat amb equips provinents d’arreu de Catalunya, Espanya i equips estrangers de França, Suècia, Xile, Finlàndia, Andorra, Alemanya, Argentina. Les inscripcions ja es poden realitzar a través de la web: www.raidwiar.com i estan limitades a 50 equips.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.