Carme Valero: doble campiona del món de cros

0
426

Carme Valero Omedes va néixer el 4 d’octubre de 1955 a Castelserás, Terol. Quan tenia encara pocs dies, la seva família es va traslladar a Barcelona, un destí que li va facilitar ésser atleta i, per tant, campiona d’Espanya i Catalunya en repetides ocasions i fins doble campiona del món de cros, una gesta atlètica que ningú ha igualat a Espanya després de quasi bé quatre dècades.| Així, el 1972 Valero va participar per primer cop en una prova internacional de cros i els anys següents va començar a exercir un domini total en el fons espanyol, essent campiona d’Espanya en proves de pista, pista coberta i cros. Entre els anys 1973 i 1978, es va proclamar ni més ni menys que campiona d’Espanya en més de vint ocasions en les esmentades disciplines atlètiques. Però el moment més alt de la seva carrera esportiva va arribar de la mà del cros i del seu entrenador Josep Molins, de Sabadell, a qui ella sempre va considerar com un segon pare. Valero es va proclamar Campiona del Món de Cros el 1976 (Chepstow 76) i 1977 (Düsseldorf 77), després d’haver assolit el tercer lloc en el mundial de 1975 (Rabat 75). No cal comentar que cap altra dona espanyola ha repetit una gesta atlètica d’aquesta magnitud. Actualment, la millor atleta espanyola de tots els temps exerceix d’apoderada a Sabadell en una sucursal del BBVA, banc on treballa des de 1977, i de Vice-presidenta de l’àrea esportiva del Club Natació Sabadell. Alhora, procura mantenir la forma corrent una hora i quart cada matí. Pots llegir aquesta biografia completa a la Revista Marathon d’aquest mes de maig de 2009 (número 287).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.