LA PISTA DE L´ESTADI OLÍMPIC LLUÍS COMPANYS DE BARCELONA SERÀ IDÈNTICA A LA DE PEKÍN

0
491

La firma MONDO serà la que instal—li la pista de material sintètic a la qual competiran els atletes participants al Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010. La nova pista, que serà de color blau, s’instal·larà a la primavera de 2010. Les mitges llunes que hi ha a les corbes, on es duen a terme alguns concursos, ja hi seran enllestides aquest estiu i es podran utilitzar tant al Míting Ciutat de Barcelona com al Campionat d’Espanya absolut. La signatura del conveni entre la coneguda multinacional dedicada al paviment i equipament esportiu i B:SM com a empresa gestora de l’Estadi Olímpic de Barcelona permet desvetllar que la de Montjuïc serà la primera pista blava de MONDO al planeta i la segona amb les mateixes característiques de la de l’Estadi Olímpic de Pequin.| La instal—lació de la nova pista forma part del pla d’infraestructures aprovat al seu dia pel Campionat d’Europa d’Atletisme Barcelona 2010, que té la seva principal intervenció a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Actualment, entre d’altres coses, es treballa a la instal—lació d’un nou videomarcador que substituirà a l’actual, que ja s’està desmuntant. La Mondotrack FTX de darrera generació, que és com es diu la flamant pista, està considerada com la més ràpida del món després de que els rècords universals masculins de 100, 200 i 4×100 metres fossin destrossats durant els Jocs Olímpics de Pequin pels atletes jamaicans, amb Usain Bolt al capdavant. La superfície que es renovarà és d’uns 16.000 metres quadrats. No se suprimirà el material sintètic existent, sinó que s’instal·larà el nou per sobre de l’actual capa. La recta interior d\’escalfament també serà Mondotrack FTX. El paviment és fruit d’una investigació realitzada per l’equip d’enginyers que per MONDO lidera el doctor Mauro Testa, professor de biomecànica de La universitat de Pavia, així com pels més prestigiosos fabricants de sabatilles. El ferm, calandrat i vulcanitzat, té 13 mm de gruix constant compost per goma polisoprènica estabilitzada, càrregues minerals, vulcanitzants, estabilitzants i pigments colorants. La dimensió i el format de l’estructura superficial s’han estudiat per garantir que els claus de les sabatilles dels atletes puguin interactuar de forma òptima amb la pista, millorant l’agarrada i, per tant, el rendiment. La mesura i la forma irregular de la superfície proporcionen la millor tracció entre la pista i el calçat, un fet que permet que l’àrea de contacte sigui més gran i que el recolzament del peu millori la sensació de seguretat de l’atleta. MONDO també substituirà la pista sintètica de l’Estadi de la Mar Bella i del Pau Negre. El de la Mar Bella figura al projecte de Barcelona 2010 com a pista d’entrenament pels atletes, que residiran a diferents hotels al costat de la platja, i el Pau Negre serà l’estadi d’escalfament de corredors i saltadors.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.